Οδηγηση, Υπεύθυνη Απόλαυση

Φίλε,

Πριν περίπου μία ώρα στην Νίκαια, στην Παναγίτσα στο Περιβολάκι στο φανάρι συνέβη ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Είδα όμως τα αποτελέσματα. Ένας μοτοσυκλετιστής αναίσθητος και αιμόφυρτος στην άσφαλτο (πιθανότατα ΝΕΚΡΟΣ), με αίματα στο κεφάλι ΣΑΝ ΣΑΛΤΣΑ, δεν κουνιόταν, ξαπλωμένος και πεταμένος σαν ΨΟΦΙΟ ΣΚΥΛΙ. Το μηχανάκι στραπατσαρισμένο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Στο τροχαίο, αν κατάλαβα καλά, εμπλεκόταν και κάποιο αυτοκίνητο, αλλά όπως είπα δεν ήμουν μπροστά την ώρα του δυστυχήματος.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν βρεθεί σε παρόμοιο γεγονός. Για μένα είναι η δεύτερη φορά. Στην πρώτη (στην οποία ήμουν μπροστά όταν συνέβη), πεζός μιλώντας στο κινητό αφηρημένος και απρόσεκτος, προσπάθησε να διασχίσει την Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Μετρό Φίξ, σε ώρα αιχμής. Το αποτέλεσμα ήταν τρία διερχόμενα μηχανάκια να τον παίξουν βόλευ (κατά ριπάς) και να τον πετάξουν 20 μέτρα πιο κάτω… και αντίο σας ο άμοιρος για τον άλλο κόσμο.

Ο λόγος που κάνω αυτήν την ανάρτηση είναι για να επισημάνω πράγματα χιλιοειπωμένα, που τα γράφουμε στα υποδήματά μας ξανά και ξανα δυστυχώς.

Φίλε μου που οδηγάς αυτοκίνητο, μπορεί να είσαι θυμωμένος, αγχωμένος, μάγκας, ή ότι άλλο. Μαγκιά όμως δεν είναι να παίζεις με τον θάνατο. ΒΛΑΚΕΙΑ είναι! Ειδικά όταν από την δική σου συμπεριφορά, κάποιος μπορεί να μην φτάσει σπίτι του. Αν εσύ είσαι μάγκας ή θυμωμένος ή σουπερ ντούπερ γουάου ντράιβερ, σκέψου πως έτσι μπορεί να σκεφτώ κι εγώ κι ο δίπλα και ο παραδίπλα και στην άσφαλτο να βρεθείς ΕΣΥ ο ίδιος!

Αν είσαι οικογενειάρχης, σκέψου τα παιδιά σου και τον/την σύντροφό σου. Αν είσαι μικρότερος, ζήσε με ενθουσιασμό πολλά χρόνια. Μην αφήσεις μια στιγμή βλακείας και επιπολαιότητας να σου καταστρέψει την ζωή.

Φίλε αυτοκινητιστή, απευθύνομαι πιο πολύ σε σένα.

Σε κάθε ατύχημα, μικρό ή μεγάλο, ένας οδηγός μηχανής πάει στο νοσοκομείο. Φταις, δεν φταις. Αυτός μπορεί να είναι το ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ, η ΚΟΠΕΛΑ ΣΟΥ, ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Εσύ έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγεις σώος, από έναν δικυκλιστή.

Σκέψου τα όλα αυτά, όταν ξαναπιάσεις το τιμόνι. Να τα σκέφτεσαι κάθε φορά που, παράτολμα, προσπαθείς να περάσεις με «ροζ», να παραβιάσεις το στοπ, να μπεις στο ρεύμα κυκλοφορίας χωρίς να πατήσεις φλας, να ανοίξεις την πόρτα σου χωρίς πρώτα να ελέγξεις.

Οκ, όλοι ξέρουμε πώς δίνονται ή δίνονταν στο παρελθόν πολλά από τα Διπλώματα Οδήγησης. Αυτό όμως δεν μας καθιστά λιγότερο υπεύθυνους.
ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕ!
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
ΕΙΤΕ ΟΔΗΓΕΙΣ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΙΤΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

και

ΌΤΙ ΟΧΗΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΔΗΓΑΣ,
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.
ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ
ΚΑΙ
ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Φίλε οδηγέ,
να τα σκέφτεσαι όλα αυτά κάθε φορά πριν πιάσεις το τιμόνι και πως κάποιοι πίσω σε περιμένουν. Κι αν δεν περιμένουν εσένα, περιμένουν άλλους.

ΥΓ. Ο ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ. ΑΝΤΙΟ.