πόσο γρήγορα σας πίνει το αίμα ένα βαμπίρ;

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια οι ταινίες και τα σίριαλ με θέμα τα βαμπίρ αναπάντεχα γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, κυρίως στο νεανικό κοινό, ένα φαινόμενο που μόνο η ψυχανάλυση μπορεί να εξηγήσει. Γοητευμένοι από τον μύθο των βρυκολάκων, τέσσερις φοιτητές του τμήματος φυσικής και αστρονομίας πανεπιστημίου του Leicester, αποφάσισαν  να υπολογίσουν τον χρόνο που χρειάζεται ένα βαμπίρ για να ρουφήξει το αίμα ενός μέσου ανθρώπου!

Χρησιμοποιώντας τους νόμους της ρευστοδυναμικής βρήκαν ότι μέσα σε 6,4 λεπτά μπορεί να ρουφήξει το 15% του αίματος από την εξωτερική καρωτίδα του λαιμού. Το 15% του αίματος χρησιμοποιήθηκε ως σημείο αναφοράς απώλειας αίματος διότι η ποσότητα αυτή αλλάζει την καρδιακή συχνότητα – μικρότερη ποσότητα μπορεί να ληφθεί  χωρίς να επηρεαστεί το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπου.

Τελικά;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ανθρώπινο σώμα περιέχει κατά μέσο όρο 5 λίτρα αίματος και ότι το βαμπίρ αφαιρεί το 15%, δηλαδή 0,75 λίτρα, τότε απαιτούνται  6,4 λεπτά για να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη ποσότητα αίματος.

Η εργασία δημοσιεύεται σε περιοδικό που εκδίδουν οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του πανεπιστημίου του Leicester με τίτλο «The Draining of a Lifetime».

 

Advertisements