το τραίνο θα γίνει… τρένο

Θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Αλλά από το απόγευμα της Τετάρτης είναι πραγματικότητα. Το Hyperlοok του περιβόητου Έλον Μασκ -του ανθρώπου που έστησε την Tesla Motors  και την Space X- έκανε την πρώτη του δοκιμή στην έρημο της Νεβάδα κι άνοιξε νέους δρόμους στις μεταφορές.

Πρόκειται για μία κάψουλα που κινείται με ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε κενό αέρος, με απίστευτες ταχύτητες και οι Επιστήμονες πιστεύουν πως αποτελεί την μετεξέλιξη του τρένου που ξέρουμε σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, το ζήτημα είναι πότε- και αν – επιβάτες και φορτία θα μετακινούνται με το σύστημα αυτό σε ταχύτητες που φτάνουν τα 1.200 χλμ/ ώρα, με την Hyperloop One να έχει ήδη συγκεντρώσει 80 εκατ. δολάρια από χρηματοδότες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ισχυρά ονόματα όπως η Khosla Ventures, η SNCF, η Γαλλική Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων και η GE Ventures.

Πηγή: http://www.techfrog.gr/science/hyperlook-treno-toy-mellontos-ekane-premiera-kai-entyposiase-ton-planiti-vinteo#sthash.AgKKdGVE.dpuf

Advertisements