Μια οθόνη που μπορεί να κοπεί σε κομμάτια

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υλικών της Ιαπωνίας πειραματίζονται με μία οθόνη που μπορεί κανείς να την κόψει με ένα ψαλίδι. 

Μέχρι σήμερα είχαμε δει οθόνες που να μπορούν να διπλωθούν με διάφορους τρόπους, αλλά δεν είχαμε δει μία οθόνη που να μπορεί να κοπεί σε πολλά κομμάτια με τη χρήση ενός ψαλιδιού. Εκείνο το στοιχείο που εντυπωσιάζει στην οθόνη που αναπτύσσουν οι Ιάπωνες είναι ότι αφότου την κόψει κανείς σε κομμάτια, αυτά επαναπροσδιορίζουν τη θέση τους και η οθόνη μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Η τεχνολογία της μονόχρωμης οθόνης που αναπτύσσουν οι ερευνητές είναι OEL και όχι LCD, που τις κάνεις ευαίσθητες στο οξυγόνο και το νερό.

Στην περίπτωση αυτή ένα υβριδικό οργανικό πολυμερές μετάλλου ψεκάζεται πάνω σε μια εύκαμπτη επιφάνεια προκειμένου να είναι η OEL οθόνη ασφαλής από την υγρασία και το οξυγόνο. Οι χρήσεις μίας τεχνολογίας οθόνης που να μπορεί να κοπεί και να πάρει όποιο σχήμα το επιθυμεί ο καθένας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα να δημιουργούνται μοναδικά wearables και άλλες ευφάνταστες εφαρμογές του Internet of Things.

Είναι γεγονός ότι απέχουμε πολύ από την εμπορική εμφάνιση αυτής της τεχνολογίας, αλλά αυτή η οθόνη με την οποία πειραματίζονται οι Ιάπωνες ερευνητές δείχνει έναν πραγματικά εναλλακτικό δρόμο για τον κόσμο της τεχνολογίας.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.