απάτη με «σούπερ μάρκετ» σε όλη την Ελλάδα

Τα τελευταία 24ωρά λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα – καταγγελίες, σχετικά με μία παραπλανητική δημοσίευση που έχει εμφανιστεί στο Facebook.

Πρόκειται για ένα νέο κόλπο που υπόσχεται δωροεπιταγες αξίας 850€ σε super market της Λαμίας όταν συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο τους.

Αυτή η «ερεύνα καταναλωτή» ζητά:

  • να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο
  • να εισάγεις το κινητό σου τηλέφωνο
  • να πληκτρολογήσεις το PIN που θα λάβεις (το οποίο, σύμφωνα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών δεν έρχεται ποτέ)

Η συγκεκριμένη ανάρτηση εμφανίζεται ως χορηγούμενη διαφήμιση στην ροή του facebook με την παρακάτω μορφή, προσπαθώντας να «παίξει» με την περιέργεια του κόσμου από την Λαμία.

Το μυστικό της «απάτης»  αναφέρεται στα ψιλά γράμματα, όπου σου εξηγεί ότι η υπηρεσία είναι συνδρομητική για παιχνίδια

Το κόστος συνδρομής στην Υπηρεσία είναι 2,07 ευρώ ανά SMS και οι συνδρομητές χρεώνονται 3 SMS ανά εβδομάδα με συνολική χρέωση 6,21 ευρώ ανά εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η χρέωση πραγματοποιείται στον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.  Όλα τα SMS (γραπτά μηνύματα) που αποστέλλονται από τον Τελικό Χρήστη, θα χρεωθούν σε εκείνον μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις τυπικές χρεώσεις. Οι εν λόγω χρεώσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανά πάροχο. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον πάροχo σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις που επιβάλλονται εκ μέρους τους.

Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν λαμβάνεις τα 850€ σαν κουπόνι για αγορές από SUPER MARKET της Λαμίας.

Αν την ενεργοποιήσατε και ψάχνετε τρόπους να την απενεργοποιήσετε πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

Ο Τελικός χρήστης δύναται να ακυρώσει, ανά πάσα στιγμή, την συνδρομή του, στέλνοντας SMS (γραπτό μήνυμα) με τη λέξη: «STOP» στον σύντομο κωδικό 54524.

O τελικός χρήστης θα χρεώνεται για την υπηρεσία iBrainer για το χρονικό διάστημα που η υπηρεσία παραμένει ενεργή δηλαδή δεν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήστη.

πηγή: http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/103781-prosoxh-apath-sto-facebook-uposxetai-doroepitages-850-se-super-market-ths-lamias-alla-fouskonei-ton-thlefoniko-sas-logariasmo

Παρά τα STOP που στέλνονται, τα ευρώ εξακολουθούν να φεύγουν.
Μάλλον διότι το νούμερο μπορεί να αλλάζει.
Ευτυχώς, αποθήκευσα και φωτογράφησα τα mail απενεργοποίησης.
Το λόγο έχει πια η δικαιοσύνη.

Υπάρχει ο συνήγορος του πολίτη και ο συνήγορος του καταναλωτή, ΔΩΡΕΑΝ.

Συνεχίζεται…

 

Advertisements