Κομπίνα και αφέλεια

Διαβάζουμε από το i-efimerida:

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μια και τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ οι δράστες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου, το οποίο δραστηριοποιείτο σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές και έτσι προβαίνουν στις εξής ενέργειες.

  • Οι δράστες τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους «αστυνομικούς από το Μαρούσι».
  • «Ενημερώνουν» τους πολίτες ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε με βεβαιότητα ότι αποτελούν στόχο κλοπής.
  • Τους ζητούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα τους, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι τους αστυνομικός για να τα μεταφέρει προς «φύλαξη» στο Αστυνομικό Τμήμα.
  • Τους προτρέπουν, μέχρι τη μετάβαση του αστυνομικού, να αποκρύψουν τα χρήματα και κοσμήματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού τους (συνήθως στον καταψύκτη).

Η ΓΑΔΑ κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, καλώντας το «100».

Πηγή: Προσοχή: Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς -Τους ζητούν χρήματα για φύλαξη σε Α.Τ | iefimerida.gr

Και δεν είναι μόνο αυτό.
Άγνωστοι τηλεφωνούν σε σπίτια, αλλά όχι ζωντανά, μέσω ηχογραφημένου μηνύματος και ζητούν από τον λήπτη να επικοινωνήσει με κάποιο δικηγορικό γραφείο (το οποίο, παρεπιπτόντως, υπάρχει) για «σοβαρή νομική τους υπόθεση».
Προφανώς κάποιες τηλεφωνικές μονάδες «τρέχουν» προς κάποιες ξένες τσέπες, ακόμα και από σταθερό.

Κομπίνα παρόμοια με αυτήν με τα κουπόνια για το σούπερ μάρκετ για «άνδρες άνω των 50».

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Advertisements