Μεγάλες ελλείψεις σε κλισέ φράσεις για το χιόνι αντιμετωπίζουν τα δελτία καιρού της χώρας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της χώρας εξαιτίας της συνεχιζόμενης επιδείνωσης του καιρού, αφού όπως λένε έχουν ήδη εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες φράσεις για να περιγράψουν τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται.

«Είμαστε απελπισμένοι» είπε μιλώντας στο Βατράχι γνωστός μετεωρολόγος μεγάλου καναλιού που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος. «Ποιος φανταζόταν ότι θα συνεχίσει να χιονίζει μέσα στο χειμώνα. Έχουμε εξαντλήσει όλες τις φράσεις που ξέρουμε εδώ και μέρες.»

Δύσκολες στιγμές βιώνουν άλλωστε και τα ελληνικά σάιτς αναφορικά με τις συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις. «Ήδη έχουμε πει ότι η Ελλάδα μπήκε στο ψυγείο, ότι η χώρα βρέθηκε σε λευκό κλοιό και ότι ντύθηκε στα λευκά, μιλήσαμε για αρκτικές θερμοκρασίες και πολικό ψύχος, αναφερθήκαμε με τον πιο δραματικό τρόπο στην επέλαση του χιονιά» λέει ταραγμένος ο υπεύθυνος για τον καιρό σε μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Τώρα; Τώρα τι θα τους πούμε; Ότι πέφτουν άσπρα πράγματα σα βαμβάκι από τον ουρανό; Να τους τραγουδήσουμε το Χιόνια στο Καμπαναριό;»

Όπως λέει, η έλλειψη κλισέ έχει οδηγήσει πολλούς δημσιογράφους σε κατάθλιψη. «Μακάρι να ήμασταν Εσκιμώοι. Αυτοί τουλάχιστον έχουν 50 λέξεις για να περιγράψουν το χιόνι, δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.»

Πηγή

Advertisements