Θεατρική παράσταση «Το τεφτέρι»

Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, μια παγωμένη Δευτέρα , βρέθηκα στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού.
Είναι μόλις η δεύτερη ημέρα της παράστασης «Techou- το τεφτέρι» που ανεβαίνει από την ομάδα παραστατικών τεχνών Akatsuki και του δημιουργού της ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Στέλιου Πετράκη.
Περιμένοντας να αρχίσει η παράσταση παρατηρώ τον χώρο. Ενας μικρός , ζεστός χώρος 70 περίπου θέσεων όπου όλοι οι θεατές έχουν άριστη οπτική στην σκηνή. Λιτό και ζεστό το σκηνικό της παράστασης που αρχίζει με την είσοδο του συλλέκτη ψυχών δαίμονα Σάκουμποο.
img_2909

Κοστούμια εμπνευσμένα από την Ιαπωνική κουλτούρα. Η μουσική σε παρασέρνει ύποπτα σε σκοτεινά μονοπάτια προμηνύοντας δυσοίωνη την συνέχεια του έργου. Οι πόζες και το στήσιμο των ηθοποιών σαφώς συντάσεται με την λογική των manga και anime ενώ δεν λείπει το πανέξυπνο μαύρο χιούμορ που ακροβατεί ανάμεσα στο δράμα και την αγωνία.
img_20170214_232237_994

Απρόσμενες εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και σε βυθίζουν όλο και πιο πολύ στο καθισμά σου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένιωσα να ξεφυλλίζω ένα τρισδιάστατο κόμικ.
Πολεμικές κινήσεις και στάσεις αυτοάμυνας με την χάρη του Aikido και μονομαχία με αληθινά Ιαπωνικά σπαθιά Κατάνα και κάπου ξεχασμένο στην γωνιά, το χειρόγραφο τεφτέρι που πάνω του στήθηκε όλη η παράσταση. Κλειστό και αινιγματικό να φυλάσσει όλα τα μυστικά του. Όπλο αλλά και τιμωρία στα χέρια που το κατέχουν ή τους άφησαν να το κατέχουν.
img_20170214_235733_828

Ο ευγενής Ιάπωνας με την μορφή του Σάκουμποο (Στέλιος Πετράκης), η όμορφη δυνατή γυναίκα με την κατεστραμμένη παιδική ηλικία (Άννα Τσόλια), η μικρή και ακόμα αθώα νεαρή κοπέλα που γίνεται μαγνήτης σε όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις (Ζωή Πανταζή), ο νεαρός γόης που εύκολα αγαπά και γίνεται έρμαιο των ερωτικών του παθών (Στέλιος Φύτρος), ο αινιγματικός και διαισθητικός ντετέκτιβ(Ευάγγελος Χαλκιαδάκης) καθώς και ο Δαίμονας που θα επαναφέρει την τάξη, ερμηνεύονται κάτι παραπάνω από καταπληκτικά από την νεοσύστατη θεατρική ομάδα  Akatsuki.
img_20170215_102232_909

Αν το «χρέος» και η «επιλογή», εμπλέκονται ως έννοιες και συγκρούονται μεταξύ τους συνεχώς στην ροή του έργου,  γίνονται ένα , κάτι σαν μονόδρομος στην απόφαση σου να παρακολουθήσεις αυτή την καταπληκτική θεατρική παράσταση.

Γιάννης Ζορμπάς

Κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Δευτέρα στις 20.30

Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Χαλκιδικής 83 και Ιερά οδός 59, 118 55 Γκάζι

Τηλ. 211-0121686

poster_final_proposal1-2 

 

Διανομή :

Στέλιος Πετράκης , Άννα Τσόλια , Ζωή Πανταζή , Στέλιος Φύτρος , Ευάγγελος Χαλκιαδάκης.

Συντελεστές :

Κείμενο: Στέλιος Πετράκης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Χαλκιαδάκης

Σκηνοθεσία video: Θανάσης Νάσκαρης

Επιμέλεια Κίνησης: Θοδωρής Πανάς

Επιμέλεια Μαχητικών Σκηνών- aikido: Πέτρος Μουλαγιάννης

Ειδικές κατασκευές/make up : Αλέξανδρος Λόγκος

Hair colours/Hair Styling : Apivita

Σκηνικό :  Γιώργος Χαλκιάς

Επιμέλεια κοστουμιών: Χριστίνα Βογιατζή

Επιμέλεια  Ήχου: Adel Amin – Στέλιος Πετράκης

Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης

Δημόσιες Σχέσεις: Νίκη Βογιατζή

Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου.

Παραγωγή: Ομάδα Παραστατικών τεχνών «akatsuki»

 

 

Advertisements