Ο μάγος της γεωμετρίας

Κλίμακες οδηγούν στο πάνω που είναι και κάτω σε ένα χώρο ο οποίος είναι ανεστραμμένος και όρθιος ταυτόχρονα. Σμήνη πτηνών κατευθύνονται στον ορίζοντα και μετατρέπονται στις σκιές τους που πετούν αντίστροφα.

Διώρυγες διοχετεύουν νερό που ορμά προς τα πάνω σε χώρο ανεστραμμένης βαρύτητας. Μορφές ανθρώπων σβήνουν μέσα στην προοπτική και εμφανίζονται ως ανακλαστικά είδωλα στους περιβάλλοντες τοίχους. Κύβοι μετασχηματίζονται σε άνθη και αυτά με τη σειρά τους σβήνουν σε πολύεδρα.

Για τους λάτρεις της φιλοσοφίας εκφράζει με τον πιο μυσταγωγικό αλλά και μαθηματικό ταυτόχρονα τρόπο τις φιλοσοφικές έννοιες !

Δεν υπάρχει άλλος από τον Maurits Cornelis Escher που να έχει εμπνεύσει περισσότερο με τις εικαστικές δημιουργίες, τους λάτρεις της γεωμετρίας και των μαθηματικών γενικότερα !
Είναι ακόμη, ο αγαπημένος ζωγράφος των επιστημόνων της ψυχολογίας, της φιλοσοφίας, της φυσικής, αλλά όπως είπαμε κυρίως των μαθηματικών.
Και μία λεπτομέρεια: Σχεδίαζε με τελειότητα δωδεκάεδρα και ανέπτυσσε τις ιδιότητές τους στο χώρο, ενώ δεν είχε σπουδάσει τίποτε από μαθηματικά

Πηγή