Σύλλογος ατμιστών (2)

Συνέντευξη με τον Τρύφωνα Παπαδόπουλο για την κοινότητα ελλήνων ατμιστών, ο οποίος είναι ένα από τα 21 ιδρυτικά μέλη που έχουν συστήσει το σύλλογο.

Τρύφωνα Παπαδόπουλο

Γεια σου Τρύφωνα. Θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου; κυρίως για εκείνους που δεν σε γνωρίζουν.

Φυσικά. Το όνομά μου το ξέρετε πλέον. Λογιστής στο επάγγελμα, μόνιμη διαμονή στην Κέρκυρα και ατμιστής πενταετίας και κάτι. Ενεργή συμμετοχή σε ατμιστικό φόρουμ, ενώ διατηρώ και ένα blog με δοκιμές και κριτικές υγρών αναπλήρωσης και μόνο στο http://cruiser79.blogspot.gr Τους τελευταίους μήνες, έχω αρχίσει να δραστηριοποιούμαι και στα Social Media όσον αφορά το άτμισμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Πώς πήρες την απόφαση να συμμετέχεις στην ιδρυτική ομάδα;

Το όραμά μου για ένα σύλλογο ατμιστών, υπάρχει από το 2012. Εντάθηκε το 2013 και 2014 με την ψήφιση της TPD και TPD2 αντίστοιχα και έγινε επιβεβλημένη ανάγκη το 2016. Της ιδρυτικής ομάδας, προηγήθηκαν άλλες δύο: μία που συνέταξε και απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού και άλλη μία η οποία με τη συμμετοχή των μελών της αρχικής, οργάνωσε και έδωσε Συνέντευξη Τύπου την 12/07/2016 στο Κάραβελ. Οι βάσεις είχαν μπει και με προσθήκη και αποχώρηση κάποιων μελών, οριστικοποιήθηκε η ομάδα που θα δούλευε το Σύλλογο. Κάποιοι από εμάς, υπογράψαμε ως ιδρυτικά μέλη. Όχι όλοι για να μην υπάρχει πλεονασμός και κωλυσιεργία.

Μέχρι στιγμής η στήριξη που λάβατε από τον κόσμο είναι ικανοποιητική;

Ρεαλιστικά, οι εγγραφές είναι ελάχιστα κάτω από τα επίπεδα που προβλέψαμε, γεγονός που καταδεικνύει εύστοχες προβλέψεις. Σε θέμα μη έμπρακτης στήριξης, υπάρχει σκεπτικισμός και καχυποψία. Φυσικό για την Ελλάδα. Όσο απαντάμε σε ερωτήσεις, ακόμα και στις πιο απίθανες, αυτές οι υποψίες κάμπτονται και καταρρίπτονται με αποτέλεσμα να περιμένουμε μία ανοδική πορεία στην έμπρακτη στήριξη.

Γιατί οι ατμιστές να εγγραφούν στο σύλλογο;

Με την εγγραφή του στο Σύλλογο, ο ατμιστής αποκτά τη δυνατότητα να αποτελέσει ενεργό μέλος ενός συνόλου το οποίο σκοπό έχει να παλέψει για τα δικαιώματά του. Και όταν έχεις να κάνεις με Νόμους του Κράτους, όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το σύνολο, τόσο μεγαλύτερες οι ελπίδες να βγει κάτι καλό από όλο αυτό. Η Νομοθεσία που πέρασε, έλαβε ως δεδομένο το ότι οι ατμιστές είναι μη υπολογίσιμη δύναμη. Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι έχουν άδικο.

21 άτομα αποφασίσατε να ιδρύσετε ένα σύλλογο, το οποίο σημαίνει ότι είσαστε 21 διαφορετικοί χαρακτήρες, τι θα γίνει αν αύριο μεταξύ σας μαλώσετε και διαλυθείτε; υπάρχει περίπτωση κάποιος να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια;

Το ότι εμείς οι 21 βάλαμε την υπογραφή μας για να ολοκληρωθεί μια γραφειοκρατική διαδικασία, δεν μας προσδίδει καμία άλλη ιδιότητα πλέον του απλού και ισότιμου μέλους με όποιον γράφεται μετά. Η μόνη διαφορά, είναι ότι εμείς έχουμε προκαταβάλλει τις συνδρομές μας για τρία χρόνια. Δεν υπάρχει ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα Σύλλογο, ακόμα και όλοι οι 21 να εξαφανιστούμε, ο Σύλλογος έχει συνέχεια και άλλα μέλη να τον οδηγήσουν σε εκλογές. Υπονόμευση από μέλος της ιδρυτικής και υποστηρικτικής ομάδας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Υπονόμευση από τρίτους, εμπίπτει σε σενάρια συνωμοσίας. Είναι στο χέρι του ΔΣ και των μελών του Συλλόγου να θωρακιστούν απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις. Το καταστατικό είναι ήδη επαρκώς θωρακισμένο.

Τι θα γίνει με εκείνους που θέλουν να εγγραφούν αλλά δεν έχουν τα χρήματα;

Στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να γίνει τίποτα απολύτως, πέραν του να βρουν με κάποιο τρόπο τα χρήματα. Όταν με το καλό εκλεγεί και συγκροτηθεί σε σώμα το πρώτο ΔΣ του Συλλόγου, πρόταση μας προς αυτό θα είναι να βρεθεί μια φόρμουλα για τη μείωση-εξάλειψη του δικαιώματος εγγραφής και της συνδρομής γι αυτούς που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία κάλυψης αυτού του ποσού. Εναπόκειται όμως στο μελλοντικό ΔΣ.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.