Η Διεθνής Έκθεση Εικαστικών Τεχνών documenta 14 Στο Μπλόκο της Κοκκινιάς

Από 8 Απριλίου ως 16 Ιουλίου  δημόσιοι χώροι και ιδρύματα της πόλης θα φιλοξενήσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους τα εκατοντάδες έργα τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην documenta 14.  Η Αθήνα υποδέχεται για πρώτη φορά την διεθνούς ακτινοβολίας εικαστική έκθεση με τίτλο: «Μαθαίνοντας από την Αθήνα – VonAthenLernen», σε ένα μεγάλο εικαστικό εργαστήρι.  Το Κάσσελ της Γερμανίας, όπου είναι η έδρα της έκθεσης, θα φιλοξενήσει αντίστοιχα τα έργα των Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών από τις 10 Ιουνίου – 17 Σεπτεμβρίου.

Για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Άνταμ Σίμτσικ «η documenta 14 δεν ήρθε στην Αθήνα για να κατοικήσει κενά κτίρια, αλλά για να συνεργαστεί με ιδρύματα και ανθρώπους. Προκειμένου να αποκτήσει νόημα το περιεχόμενό της άκουσε, συνομίλησε και μπολιάστηκε από τα ιδρύματα και αυτό θα φανεί στην έκθεση».

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη συμμετέχοντας  στη διεθνούς φήμης και ενδιαφέροντος εικαστική έκθεση,  θα φιλοξενήσει την τέχνη της performance στο Μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς, από την εικαστικό Μαίρη Ζυγούρη και την καλλιτεχνική της ομάδα.  Στην παρουσίαση συμμετέχουν μαθητές από τα λύκεια της πόλης μας.

Η performanceμε θέμα: «Το Περικύκλωμα: Κοκκινιά 1979 –  Κοκκινιά 2017»θα παρουσιαστεί στο κοινό την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, στο Μνημείο του Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως & Θειρών).

Ώρα προσέλευσης: 16.45

Ώρα έναρξης: 17.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή

Advertisements