Άστρα, μη με μαλώνετε…

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Αστροπαιδεία, το πρώτο και μοναδικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα, πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως ΚΔΒΜ (δλδ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) με αρ Πρωτ ΔΑ/4205 από 08 /2 /2017 και υπάγεται στην εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας.

Η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους Αστρολόγους με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της Αστρολογίας καθώς επίσης και στον τομέα της Συμβουλευτικής, με όραμα να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της Αστρολογίας και να μεταφέρουν τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες μίας επιστήμης που θεωρείται παρεξηγημένη στα ελληνικά δεδομένα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουν οι σπουδαστές πιστοποιημένα ιδρύματα με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών που δίνουν το δικαίωμα στον απόφοιτο να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα σπουδών της Αστροπαιδείας καλύπτουν όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα τόσο για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όσο και για τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε κάποιους κλάδους της αστρολογίας ή να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια.»

Η παραπάνω ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε Twitter και Facebook. Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίζει επίσημα μια ψευδοεπιστήμη;

Έτσι, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αποφάσισε και διέταξε τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) να ανακαλέσει την άδεια του εργαστηρίου και να ελέγξει τις ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης.

Κρίμα. Η δημιουργία ενός «Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας» είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα. Και μάλιστα στο κατάλληλο τάιμιγκ. Γιατί τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την καλπάζουσα οικονομική εξαθλίωση του κόσμου, παρατηρείται μια εκθετική αύξηση του ενδιαφέροντος για την αστρολογία. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τον πολλαπλασιασμό των επισκέψεων σε αστρολόγους ή την θεαματικότητα των εκπομπών με αστρολογικές προβλέψεις στην τηλεόραση (εννοείται πριν ή αφού έχει ολοκληρωθεί το Survivor). Όσο κι αν δεν μας αρέσει, φαίνεται πως είναι κάτι που το ζητάει η «αγορά», άρα θα συνεισφέρει και στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Γιατί λοιπόν ο κόσμος ενδιαφέρεται και πιστεύει περισσότερο μια ψευδοεπιστήμη όπως η αστρολογία, παρά μια επιστήμη όπως η αστρονομία, εν έτει 2017 μ.Χ.;
Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίζει κι όχι η μεμονωμένη ίδρυση ενός ιδιωτικού ΙΕΚ αστρολογίας.

πηγή: physicsgg

Advertisements