4 FTS pro [24]

4 FTS pro 24

https://www.youtube.com/watch?v=FicF3_GAzqA

# Αθήνα

Μπορεί η ομάδα του FTS να είχε στις τάξεις της και πολύ ικανούς χάκερ, αλλά δεν μπορούν οι αυτοδίδακτοι ιδεαλιστές επαναστάτες να τα βάλουν με μια οργανωμένη αντίπαλο, εξοπλισμένη με μηχανήματα απίστευτα, πολλά από τα οποία έχουν σίγουρα μυστική τεχνολογία και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά.
– Προσωρινά, μπορείτε να κρυφτείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που έχουμε κάπου στην Αθήνα. Δεν έχει παράθυρα, αλλά έχει αερισμό τουλάχιστον. Φαγητό θα σας φέρνουμε. Όσο για την τουαλέτα, μόνο αν βγείτε στο διάδρομο με τα μάτια σας 14…

Οι δυο πρόσφατα εραστές ήταν ακόμα ζαλισμένοι από την υπέρτατη ηδονή που η φύση και η μοίρα τους χάρισαν. Χωρίς να καταλάβουν και πολλά, βρέθηκαν σε ένα συμβατικό, άσπρο, παλιό φιατάκι, το όνομα του μοντέλου του οποίου σίγουρα δεν ξυπνά πρόσφατες μνήμες.
Ελαφρώς χαμένοι, έβλεπαν τα λιγοστά δέντρα εκατέρωθεν του δρόμου να τους προσπερνούν βιαστικά. Ο Ζαχαρίας Ζαχαριάς ήταν ακόμα ζαλισμένος και από τα πρόσφατα γεγονότα, αλλά κυρίως από τη γνωριμία με την καλή του και την απίστευτη μυρωδιά της.
Από την παιδική του ηλικία είχε μάθει εμπειρικά, διαβάζοντας τα μαθήματά του, ότι όταν ο εγκέφαλος δεν μπορεί να χωνέψει αυτά που συμβαίνουν, πρέπει οπωσδήποτε να ξεφύγει. Αν είναι δυνατόν, να μην σκέφτεται τίποτα. Ο δικός του νους όμως, δεν ήταν συνηθισμένος στη «διαδικασία αδράνειας». Προσπάθησε να ξεφύγει επικεντρώνοντας την προσοχή του στο τριχωτό χέρι του οδηγού (ήταν Άνοιξη κι είχε τα μανίκια του πουκαμίσου του ανασηκωμένα) καθώς εκείνο άλλαζε ταχύτητα, πότε νευρικά, πότε μηχανικά, μέσα στην άλλοτε νευρική και άλλοτε αυτοματοποιημένη κίνηση της πολύβουης και πνιγμένης στην αιθαλομίχλη πόλης.

 

Τότε ήταν που ηρέμησε κάπως και σκέφτηκε ότι ήταν το αρσενικό της υπόθεσης, άρα είχε και κάποιες επιπλέον υποχρεώσεις.
Αγκάλιασε τρυφερά την Χίλαρυ, έπρεπε να το είχε κάνει κάμποση ώρα πριν.
Ευτυχώς, εκείνη ήταν ακόμα χαμένη μέσα  στον στρόβιλο από την απόλυτη ευχαρίστηση που μπορεί να νιώσει μια γυναίκα,  σε συνδυασμό με την ιδέα ότι βρίσκεται στο πλευρό ενός δυνατού άντρα που μαζί του άλλαξε τον Κόσμο κι έτσι δεν είχε συνείδηση της ροής του χρόνου.
– Η μυρωδιά σου… είπαν ταυτόχρονα.
Εκείνος είχε αισθανθεί κάτι εντελώς διαφορετικό από μουστάρδες, κέτσαπ και βρώμικά λουκάνικα, κάτι που μάλλον δεν θα κατάφερνε ποτέ να καλουπώσει σε λέξεις, έστω κι αν προσπαθούσε χρόνια.
Εκείνη είχε αισθανθεί κάτι εντελώς διαφορετικό από μουσακά, παστίτσιο, γεμιστά ή ακόμα και πίτα με γύρο, εικόνες που είχε πλάσει το μυαλό της από τις λιγοστές πληροφορίες για την μικρή χώρα που λεγόταν Ελλάδα και που είχε συλλέξει μετά την ηλεκτρονική της γνωριμία με τον Ζαχαρία.
Χάιδεψε με το πρόσωπό της το στοργικό του χέρι και αφέθηκε πάνω του.
– Δεν με πήγες στην Ακρόπολη… ούτε σε μια καντίνα με «βρώμικα».
Ο Ζαχαρίας κόπιασε για να μεταφράσει στο μυαλό του την τελλευταία ατάκα της καλής του από τα Αγγλικά. Ενημερωμένη και… ορεξάτη…
– Θα σε πάω όμως σε ένα καταφύγιο που θα μείνει στην ιστορία… Το λημέρι του ζευγαριού που άλλαξε τον κόσμο…
Ο Ήλιος είχε κατέβει χαμηλά στον ορίζοντα. Ήταν σε έναν δρόμο δίπλα στη θάλασσα – Φάληρο; – και τα δέντρα είχαν πυκνώσει. Έπαιζαν κρυφτούλι με το γερασμένο είδωλο του Ήλιου που, εκτυφλωτικό καθώς ήταν ακόμα, γέμιζε με χρώματα τον αμφιβληστροειδή τους. Κάποτε απαλά, κάποτε ενοχλητικά, πάντως χόρευαν μέσα στα μάτια τους χορό φασματικό.

 

#  Δελτίο ειδήσεων σε τυχαίο κανάλι μιας οποιασδήποτε «ανεπτυγμένης» χώρας

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας.

Συνεχίζονται οι αναταραχές σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Στις ΗΠΑ έχουν υποβάλλει μέχρι τώρα την παραίτησή τους 32 γερουσιαστές, 22 κυβερνήτες πολιτειών – ενώ άλλοι 5 βρίσκονται όμηροι του εξαγριωμένου πλήθους στα κυβερνητικά τους μέγαρα – για να μην αναφέρουμε τους συμβούλους οικονομικών κολοσσών που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τα γεγονότα. Σήμερα, ο πρόεδρος της MegaHard παραδέχτηκε ότι η εταιρεία λάδωσε πολιτικούς και στις δύο τεράστιες όχθες του Ατλαντικού, ώστε να αναλάβει την ηλεκτρονική διαχείριση αρκετών χωρών. Αρνήθηκε μάλιστα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούν και λένε ότι υπάρχει μια τεράστια Μνήμη-Καρδιά δεδομένων στα μυστικά άδυτα της εταιρείας, σε άγνωστο τόπο.

Στην Πέλκα, οι υπουργοί που παρανόμησαν οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ο πρωθυπουργός και οι εναπομείναντες υπουργοί άνοιξαν τις πόρτες του πρωθυπουργικού μεγάρου και ένωσαν τα χέρια τους με αυτά των διαδηλωτών. Όλοι μαζί, υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα ενωμένοι και με πλήρη διαφάνεια.

Στην Σουζάνδη όμως, ο αυτοκράτορας δεν είχε την τύχη που δρομολόγησε η δικαιοσύνη. Απαγχονίστηκε στην πιο κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, με υπόβαθρο τα ενθουσιώδη ουρλιαχτά μίσους ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Την ίδια στιγμή, χάος επικρατεί στα γραφεία της κυβέρνησης. Τα – χειρόγραφα – αρχεία έχουν κλαπεί ή καεί. Το αυτοκρατορικό αεροσκάφος κάνει δρομολόγια παντού στη Γη, χωρίς κανένας να γνωρίζει τους επιβάτες.

Στην Γουατεφάση, ο πρόεδρος κάλεσε τον όποιο πολίτη νομίζει ότι μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα από εκείνον, μέσα σε 100 μέρες, να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Αν όμως δεν τα καταφέρει – και αυτό θα το κρίνει ο λαός με δημοψήφισμα – τον περιμένει η ηλεκτρική καρέκλα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τις δηλώσεις του Προέδρου, υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον μια τεράστια χώρα, όπως η Γουατεφάση, να μπει σε τάξη σε 100 μέρες, ύστερα από δεκαετίες διαπλοκής.

Στην Ευρώπη, έπεσαν οι μάσκες.
Οι ηγέτες των πιο πλούσιων χωρών θα αποκτήσουν νέο νόμισμα, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αφέθηκαν ελεύθερες να αποφασίσουν, με την υπενθύμιση ότι… χρωστάνε.
Άγνωστο σε ποιο νόμισμα, άγνωστοι οι τόκοι, καθώς υπάρχει πλήρες χάος σε όλες τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, στα ισοζύγια και στα χρηματιστήρια.

 

# Ρίο, Βραζιλία

Έκλεισε την τηλεόραση..
– Παλιά το λέγατε «ο δολοφόνος των 9:00». Αργότερα, έγινε «ο δολοφόνος των 8:00» και κάποιες φορές «ο δολοφόνος των 7:00». Γιατί;
– Γιατί δολοφόνος ή γιατί άλλαξε η ώρα;
– Προφανώς ρητορική η ερώτηση. Το «δολοφόνος» είναι προφανές. Ένα πρόσωπο οικείο, αυτό του παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων, μπαίνει στα σπίτια μιας οικογένειας. Είναι προσεκτικά χτενισμένος και γραβατωμένος. Όμ,ως, μαζί του μπαίνει και η κάθε λογής ανωμαλία…
– … παραβατική συμπεριφορά…
– … μόνο και μόνο για να ξεχνάμε τα δικά μας προβλήματα. Λες και δεν υπήρχαν «παραβατικές συμπεριφορές» εδώ και χιλιάδες χρόνια. Απλά, δεν τους δινόταν ούτε η ευκαιρία να εκδηλωθούν, ούτε – αν τελικά τα κατάφερναν – η ευκαιρία να μεταδοθεί το νέο προς τα έξω… εντροπία και εκφυλισμός… άραγε, γιατί;

Ο Λουμούμπα πρόσεξε ότι ο μικρός Μούκουλ Κούντου παρακολούθησε δελτίο ειδήσεων στα Αγγλικά. Πριν 8 μήνες, δεν ήξερε λέξη.
– Εννοείς ότι σκοπός αυτού του Σύμπαντος είναι ο εκφυλισμός; Συγχώρα με, μα η κοσμολογία δεν είναι το φόρτε μου, μόνο βασικές γνώσεις κατέχω.
– Θα μπορούσαμε να κάναμε ολόκληρη συζήτηση και γι αυτό. Ο άνθρωπος ανακαλύπτει και μετά εφευρίσκει, μιμούμενος τη φύση. Τα αεροπλάνα έχουν φτερά και αεροδυναμικό σχήμα, ας πούμε. Δυστυχώς, είναι αναγκαία η άσκοπη σπατάλη ενέργειας για να γίνουν όλα αυτά. Θα μπορούσα να σε βάλω σε μια συζήτηση για το αν έχει έρθει ο καιρός η φύση να ακολουθήσει τους ανθρώπινους νόμους, αλλά μάλλον θα απαντήσεις εύκολα. Βρήκαμε μια ωραία γλώσσα να περιγράφουμε τα φαινόμενα – τα Μαθηματικά. Όμως, ακόμα δεν έχουμε βρει το «πνεύμα» του νομοθέτη.
– Ίσως ούτε και τα Μαθηματικά να αρκούν πια… Βλέπε κβαντομηχανική.
– Το ερώτημά μου είναι ακόμα πιο πεζό. Γιατί ο «δολοφόνος» αλλάζει ώρα και μπαίνει στο σπίτι μας όλο και νωρίτερα;
-…
– Για να εκτονωθούν οι σκλάβοι, παρακολουθώντας στο χαζόκουτο κάτι που τους έπεισαν ότι τους ενδιαφέρει.
– Υπάρχει και το ίντερνετ;
– Χα… μου στήνεις παγίδα, έτσι;

Πράγματι. Ο μικρός ήταν έτοιμος.
– Κάνει πολύ ζέστη εδώ, θα προτιμούσα να τα λέγαμε μπροστά από ένα τζάκι. Αλλά δεν πειράζει. Ζέστη έκανε και στη χώρα μου, το Σουδάν. Μεγάλωσα με όλες τις ανέσεις, ήμουν ο γιος του Βασιλιά, βλέπεις. Μόλις όμως έκλεισα τα 12 πήγα στην Ευρώπη για σπουδές. Στη διάρκειά τους, ο πατέρας μου κρεμάστηκε από τους αντάρτες που του πήραν την εξουσία. Ήταν καλός άνθρωπος, έτσι θυμάμαι. Και φαίνεται ότι το ίδιο θυμούνται και χιλιάδες άλλοι, γι αυτό και πήραν το μέρος του, γι αυτό και ο εμφύλιος κρατά τόσα χρόνια…
# Αθήνα-Ουάσιγκτον

Αυτή τη φορά φαινόταν πολύ βιαστικός.
– Καλησπέρα, κύριε Λιάγκα.
– Φράγκας…
– Έστω… λοιπόν, δεν έχουμε πολύ καιρό για χάσιμο. Όλα θα γίνουν τα επόμενα εξήντα λεπτά.
– Αρκετά σίγουρο σας βρίσκω, αυτή τη φορά.
– Ναι, ναι… λοιπόν, το πιάσαμε το κελεπουράκι. Βρίσκεται σίγουρα στην Αθήνα.
– Μην μου πείτε…
– Έκανε το γύρο του κόσμου, κυριολεκτικά. Λοιπόν, άκου: οι δικοί μου τον έχουν περικυκλώσει, αλλά θα σου δώσω τη χαρά και την τιμή να είσαι εσύ αυτός που θα τον συλλάβει. Κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Κάθε προσπάθεια διαφυγής, επίσης.
– Μια ερωτησούλα… γιατί θα τον συλλάβουμε;
– Διότι… διότι… έλα, στον εικοστό πρώτο είμαστε… για τον ίδιο λόγο που κυνηγάμε τους Ανώνυμους, παραβίαση δεδομένων κλπ…
– Α… δε σας βλέπω όμως ευχαριστημένο.
– Ναι… το μεγάλο ψάρι είναι αλλού. Δεν ήταν αυτός ο εγκέφαλος. Προσπαθούμε να το εντοπίσουμε, αλλά φαίνεται σαν να υπάρχει σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Πολύ περίεργο… Περίμενε… λοιπόν, εντοπίστηκε. Πιάσε τον Ζαχαριά και τα λέμε σε μια ώρα. Η πιο σημαντική μέρα και για τους δυο μας, ξημερώνει…

[συνεχίζεται…]

 

 

Advertisements