4 FTS pro [26]

4 FTS pro 26

# Σε ένα οποιοδήποτε κανάλι της τηλεόρασης

Κυρίες και κύριοι, διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για μια νέα έξτρα είδηση.
Ξέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχετε κατακλυστεί από έκτακτες ειδήσεις, καθώς έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις και αλλαγές σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως μείνετε συντονισμένοι σε εμάς και δεν θα απογοητευθείτε.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι υπαίτιοι όλης αυτής της ταραχής. Σε ελάχιστα λεπτά από τώρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Oscar Bernoulli, θα κάνει πολύ σημαντικές δηλώσεις. Μείνετε κοντά μας. Συνεχίζουμε τη ροή του προγράμματος και θα συνδεθούμε με τον Λευκό Οίκο αμέσως μόλις ξεκινήσουν οι δηλώσεις.

# Λευκός Οίκος

Ο Oscar Bernoulli για πρώτη φορά δεν περίμενε τον Πρόεδρο να του πει να καθίσει. Σωριάστηκε στην πολυθρόνα του συνεργάτη και ξελάσκαρε τη γραβάτα του. Αν περνούσε από το χέρι του θα έβγαζε ακόμα και τα μαύρα, καλογυαλισμένα στενά του παπούτσια.
Ο Πρόεδρος τον κοίταξε με αμηχανία.
– Πόσα χρόνια γνωριζόμαστε, Όσκαρ;
– Θα πρέπει να κοντεύουν τα τριάντα, Πρόεδρε.
– Για την ακρίβεια είκοσι οκτώ.
– Πάντα ήσουν καλός με τους αριθμούς.
– Ναι, αλλά όχι με αυτό. Τι κάνω τώρα; Λέω την αλήθεια;
– Ίσως δεν είναι απαραίτητο. Έχουμε κρύψει τόσα και τόσα πράγματα… χώρια τα ψέματα που έχουν λεχθεί από όλες τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη τη Γη. Στο κάτω-κάτω, είναι αδύνατον να μαντέψει την αλήθεια κάποιος.
– Είσαι σίγουρος; Νομίζω ότι οι κομπιουτεράδες μπορούν να το κάνουν. Υπάρχει και το θέμα των διαρροών…
– Ελάχιστοι γνωρίζουν… και είναι της απόλυτης  εμπιστοσύνης μας.
– Είναι και αυτά τα κανάλια… που είναι έτοιμα να δώσουν ένα σωρό λεφτά για την «είδηση», αρκεί να την πρωτοπεί κάποιος «διάσημος»… ξέρεις τώρα. Ξέρεις… σκοπεύω να πω την αλήθεια.
– Μα, τι λες τώρα, Πρόεδρε; Έχεις σκεφτεί την αναστάτωση που θα προκληθεί; Στην αρχή, θα υπάρξουν βέβαια μερικοί που θα το πάρουν στα σοβαρά, αλλά οι περισσότεροι θα γελάνε μαζί σου. Σε κανα δίμηνο θα ξεφυτρώσουν και οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά ας το θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι αυτούς δεν τους υπολογίζουμε.
Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα το πιστέψει. Θα μείνεις στην ιστορία σαν ο άνθρωπος που, για να κρύψει την αλήθεια, σέρβιρε στο λαό ένα ψέμα, ένα ψέμα που τον υποτιμά ως είδος.
– Δεν θα μείνω εγώ στην ιστορία γι αυτό, Όσκαρ… εσύ θα μείνεις…
– Μα, Πρόεδρε… γνωριζόμαστε τόσα χρόνια…
– Σωστά το έθεσες… «Πρόεδρε»… αυτό ακριβώς. Έχω την ευθύνη, φίλε.
– Τότε να το πιστέψουν εφόσον το πει ο ίδιος, όχι εγώ.
– Θα σε υποστηρίξω στη συνέχεια. Εσύ απλά θα απορροφήσεις τις αντιδράσεις από το πρώτο σοκ.
– Φίλε, αλλαγές παντού… παντού. Θα υπάρξει ένταση για σένα.
– Με προστατεύει το Σύνταγμα. Το όνομά μου δεν έχει εμπλακεί σε υποψία σκανδάλου. Υπάρχουν αλήθειες που δεν μπορεί να δεχτεί ο άνθρωπος ακόμα, γι αυτό τις κρατάμε μυστικές με συνείδηση καθαρή. Αυτό όμως… στο κάτω-κάτω, είναι δημιούργημά του.
– Αυτό ακριβώς, είναι έτοιμος να το δεχτεί ο άνθρωπος;
– Γιατί όχι; Από τις ταινίες και τις δισκέττες στα κομπιούτερ νευρώνων και στα κβαντικά. Η συμπεριφορά του δείχνει ότι το επεδίωξε κιόλας.
– Ασυναίσθητα… σαν γκατζετιά. Καλά θα κάνεις να συμβουλευτείς και ειδικούς ψυχολόγους.
– Θα το κάνω. Λοιπόν, θα πούμε την αλήθεια, αλλά με επιφύλαξη. Άκου τι θα πεις…

#  ανδρικές φυλακές υψίστης ασφαλείας

Από τις πρώτες στιγμές του έδεσαν τα μάτια.
– Μην πειράξετε την Χίλαρυ, ούρλιαξε.
Καμιά απάντηση. Κατάλαβε ότι τον έβαλαν σε ένα φορτηγό. Το όχημα πρέπει να ταξίδεψε για μια ώρα.
Στη συνέχεια, τον μετέφεραν κάπου αλλού. Κατάλαβε ότι βρισκόταν σε αεροπλάνο. Σιγουρεύτηκε όταν άκουσε τη μηχανή του στην απογείωση, καθώς προσπαθούσε να τρομάξει την μεγάλη αντίπαλο, την βαρύτητα.
Ούρλιαξε πολλές φορές, αλλά οι συνοδοί του έμειναν βουβοί.
Υπήρχαν; Ναι, ένιωθε τα χέρια τους να τον καθοδηγούν και την καυτή τους αναπνοή που γυρόφερνε το σβέρκο του με άγνωστες διαθέσεις.
Κουράστηκε να ουρλιάζει, κουράστηκε να περιμένει μια φωνή, ένα σινιάλο.
Βρισκόταν στον αέρα για πολλές ώρες. Τον τάισαν με το κουτάλι έναν περίεργο χυλό. Σκέφτηκε ότι κάπως έτσι θα ήταν το μενού κάποιας φυλακής.
Κάποια στιγμή έβαλαν ωτοασπίδες στα αυτιά του, αλλά κατάλαβε εύκολα ότι οι συνοδοί του έβλεπαν κάποια ταινία. Προσπάθησε να μεταφράσει τα εγγλέζικα, αλλά γρήγορα κουράστηκε κι αποκοιμήθηκε.
Ξύπνησε μόνο όταν τον ανάγκασαν. Κι αυτό για να μεταφερθεί σε άλλο μέσο μεταφοράς. Ήταν πανεύκολο να καταλάβει ότι τώρα βρισκόταν σε ελικόπτερο. Φαντάστηκε, από τον ήχο, την έλικα να αγκομαχάει και να σηκώνει το σκαφάκι λοξά στην αρχή, κανονικά κατόπιν.
Ήταν κουρασμένος… πολύ… υπολόγισε ότι η πτήση του αεροπλάνου κράτησε δέκα ώρες, παρά το ότι είχε αποκοιμηθεί. Τον βοήθησε σε αυτό το στομάχι του, που διαμαρτυρόταν κάθε εξάωρο περίπου. Άρα, τον είχαν μεταφέρει σε άλλη ήπειρο. Αμερική;
Φαντάστηκε ότι το ταξίδι με το ελικόπτερο θα ήταν πιο σύντομο, αλλά και πιο απόρρητο συνάμα. Σταμάτησε να αντιδρά, σταμάτησε να υπολογίζει χρονικά διαστήματα και κοιμήθηκε ξανά. Βαθιά αυτή τη φορά. Στο μέλλον θα θυμόταν ότι ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά στη ζωή του που κοιμήθηκε καθιστός.

Αυτή τη φορά δεν τον ξύπνησαν.
Όταν του έλυσαν τα μάτια, αντίκρισε έναν δεσμοφύλακα να τον κοιτάζει χαμογελώντας σαρδόνια και να του προτείνει μια χακί στολή φυλακισμένου στα μέτρα του, χωρίς να μιλήσει καθόλου.
Τον οδήγησαν στο κελί του.
Δεν άκουσε άλλους κρατούμενους, καθώς διέσχιζε καμιά διακοσαριά μέτρα διαδρόμου με κενά κελιά εκατέρωθεν.
Μόνος στη σιωπή…

#  γυναικείες φυλακές υψίστης ασφαλείας

Η δεσμοφύλακας της χαμογέλασε στοργικά.
– Πού βρίσκομαι; Αν πειράξετε έστω και ένα κύτταρο από τον Ζαχαρία, θα…
– Ηρέμησε, καλή μου. Κανείς δεν πρόκειτε να πειράξει κανέναν. Απεναντίας…
– Τι εννοείς;
– … απεναντίας, θα σε προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Πέρασες, ενώ κοιμόσουν, από λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις. Πρέπει να κάνεις δίαιτα, καρδιά μου…
– Κάτι που να μην ξέρω;
– … και πολύ προσεγμένη, μάλιστα.
– Γιατί; Ζάχαρο; Χοληστερίνη; Γλυκερίδια;
– Θα φέρεις μωράκι στον κόσμο. Είσαι έγκυος.
– Ήμουν σχεδόν παρθένα, μέχρι χτες.
– Χτες…

 

#  οπουδήποτε, αλλά όχι πάντα

Ο Χάμιλτον, ο υπεύθυνος της κυβερνο-ασφάλειας των ΗΠΑ, είχε φορέσει μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα. Έσπευσε να τα αλλάξει όλα όταν είδε ότι ο Oscar Bernoulli, υπουργός δεν θυμόταν τι, φορούσε ακριβώς τα ίδια.
Όταν όλα ήταν έτοιμα για την ανακοίνωση στα ΜΜΕ, έλεγξαν ο ένας τη γραβάτα του άλλου. Είπε ο Oscar:
– Αυτή είναι η πιο αμήχανη στιγμή της ζωής μου. Το ανακοινώνουμε ξερά και φεύγουμε.
– Μα…
– Χωρίς ερωτήσεις.

Τον κοίταξε. Ο άλλος όμως τον κοίταζε διαπεραστικά. Η ματιά του ήταν επιθετική, χωρίς άμυνα, άρα και χωρίς υποψία αδύνατου σημείου αυτής. Πείστηκε αμέσως.

 

Ο Oscar Bernoulli πήρε το λόγο και ανακοίνωσε ότι:
– Λύθηκε το μυστήριο της αναταραχής σε όλον τον πλανήτη…
Ο Ζαχαρίας Ζαχαριάς και η Χίλαρυ Τραμπ, που συνελήφθησαν, ήταν απλά οι δίαυλοι.
Οι ηθικοί αυτουργοί και αληθινοί δημιουργοί ήταν τέσσερεις… ή μάλλον, τέσσερα… ναι, τέσσερεις υπορουτίνες κάποιου παιδικού παιχνιδιού στρατηγικής.
Στην αρχική τους μορφή βρίσκονται στα παιχνίδια της ιαπωνικής εταιρείας tgokamaki, που θέλησε να παράγει ένα προϊόν, μια κονσόλα τέλος πάντων, ανταγωνιστική του PS17.
Με κάποιον άγνωστο ακόμα μηχανισμό, τα τέσσερα υποπρογράμματα ανεξαρτητοποιήθηκαν, απέκτησαν συνείδηση όπως θα λέγαμε εμείς οι άνθρωποι. Θέλησαν λοιπόν να φτιάξουν ένα δικό τους παιχνίδι, που δεν ήταν άλλο από την επικυριαρχία σε έναν γήινο πλανήτη με τυχαία αλλά δεδομένη μορφή πολιτισμού και ηθών. Χτύπησαν διάνα.
Αλλαγές γίνονται παντού, ευχόμαστε και προσευχόμαστε για ομαλή αποκατάσταση της ομαλότητας χωρίς να χυθεί αίμα.
Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση οπουδήποτε στη Γη, αρκεί να πήρε την εξουσία ομαλά και λογικά.

Τα είπε και σηκώθηκε να φύγει. Και να ήθελε, δεν μπορούσε να καταλάβει αν αυτό που άκουγε ήταν σιωπή, αμήχανα επιφωνήματα ή καταιγίδα ερωτήσεων.
Το επόμενο πεντάλεπτο η Γη των ανθρώπων θα άλλαζε ριζικά.

https://www.youtube.com/watch?v=M_FA1PpIdow

 

[συνεχίζεται]