Ανοιξε τις πόρτες του το Μουσείο Παιχνιδιών

Το μοναδικό μουσείο παιχνιδιών της Ελλάδας, άνοιξε τις πόρτες του στη Ρόδο και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στον μαγικό του κόσμο!
Το «Toy Museum» λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα για όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και τον χειμώνα κάθε Κυριακή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και βρίσκεται στον δρόμο Αρχίπολης-Ψίνθου.
Το μουσείο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2016 από τον Θανάση Ιωάννου με καταγωγή από την Αθήνα  ο οποίος είχε κατάστημα με αντίκες στην πρωτεύουσα και την σύζυγό του Ζακλίν Ντέιμαν, μουσικό,  με καταγωγή από την Ολλανδία, που ήρθαν στην Ρόδο πριν από περίπου 11 χρόνια, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και επέλεξαν το νησί μας για να εγκατασταθούν, αναζητώντας ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για την οικογένειά τους.
Στο μουσείο παιχνιδιού, που πλέον λειτουργεί σε καθημερινή βάση, γίνονται διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά και αρκετά σχολεία της Ρόδου το έχουν ήδη επισκεφθεί, στους λίγους μήνες λειτουργίας του.
Τα παιχνίδια που εκτίθενται στο μουσείο, ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Θανάση Ιωάννου, ο οποίος συλλέγει παιχνίδια από μικρό παιδί και είναι όλα κατασκευασμένα στην Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα από το 1930 έως και το 1980.
Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί τουρίστες το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους και αποτελεί πόλο έλξης για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!
Είναι μέλος του Συλλόγου «Φίλοι ελληνικού παιχνιδιού» και αποσκοπεί στη συλλογή και έκθεση ελληνικών χειροποίητων και βιοτεχνικών παιχνιδιών του περασμένου αιώνα με κεντρικό ενδιαφέρον το 1930 έως το 1990, σε παρουσιάσεις αυτών των παιχνιδιών σε μόνιμο έκθεσιακό χώρο του συλλόγου, στην καταγραφή και διάσωση των παραδοσιακών παιχνιδιών της Ρόδου, της Δωδεκανήσου και του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, στη διοργάνωση εκδηλώσεων για την παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών όπου μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία, ιδιώτες, σύλλογοι κ.λ.π. με σκοπό την διάσωσή τους στις επόμενες γενεές και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και την προστασία του με διάφορες δράσεις σχετικές όπως: κατασκευές παιχνιδιών που λειτουργούν με ηλιακή η αιολική ενέργεια, διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενεργείας, διάφορες δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση όπως κατασκευές παιχνιδιών από παλαιές συσκευασίες , σπασμένα παιχνίδια κ.λ.π και έκθεσή τους στο πολιτιστικό κέντρο.

πηγή: dimokratiki.gr