Ένα εκπληκτικό διήγημα

Το «Dantes Bistro» της Carolyn LBird απευθύνεται σε ουρανίσκους με εξαιρετικά ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μιλάμε για γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες που από πολλούς θα θεωρηθούν έως και βλάσφημες αφού, για παράδειγμα, μία από τις διαβόητες συνταγές του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων «Σούπα από υποκνήμιο Αρχιεπισκόπου με κρουτόν». 

Στην Κινούμενη Άμμο αυτής της εβδομάδας συνοδεύουμε αυτή την σκοτεινή και σκωπτική ιστορία με εξαίσιες μουσικές εμπνευσμένες από γεύσεις και αποσπάσματα από πράξεις συμποσίων σε Όπερες.

Playlist

 1. Fats Waller – All That Meat And No Potatoes
 2. Henry Mancini – The Days of Wine and Roses
 3. Rossini – Barbiere Di Siviglia
 4. Louis Jordan and the Tympany Five – Beans and Cornbread
 5. Rossini – La Scalada Di Seta
 6. Harry Belafonte – Banana Boat Song
 7. Tom Waits – Eggs And Sausage
 8. Rossini – L´Italiana In Algeri
 9. Puccini – La boheme Act II
 10. Louis Armstrong – Potato Head Blues
 11. Handel – Alexander’s Feast
 12. Ella Fitzgerald – Tea for two
 13. Doris Day – Tacos, Enchiladas, and Beans
 14. John Adams – Nixon in China
 15. Herbie Hancock – Watermelon Man
 16. Art Blakey & The Jazz Messengers – Lady Bird

Ακούστε την εκπομπή:

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fdimart%2Fkinoumenh-ammos-10-12-2017-a%2F&hide_cover=1https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2Fdimart%2Fkinoumenh-ammos-10-12-2017-b%2F&hide_cover=1

Κινούμενη άμμος

Κάθε Κυριακή 21.00-23.00 ζωντανά στον Astra 92,8 (Κύπρος).
Λίγες μέρες αργότερα, στο dim/art.

Μουσική. Κυρίως στις περιοχές του κλασικού ροκ και της αφροαμερικάνικης μπλουζ σκηνής.

Λόγος. Που επιδιώκει να είναι συνεκτικός και ανθρώπινος. Απέναντι όμως σε κάθε είδους διακρίσεις και ρατσισμούς.

Η Κινούμενη Άμμος βαφτίστηκε έτσι κυρίως για να παρέχει την ελευθερία που επιθυμεί ο παραγωγός της, προκειμένου να κινείται σε διαφορετικά επίπεδα και διαθέσεις. Ορκισμένος εχθρός των «κατηγοριοποιήσεων» του τύπου «μουσική για νέους, μουσική για πένθος, για χαρούλες, για το καλοκαίρι, το απόγευμα, το πρωί», ο παραγωγός απλά ακούει αυτά που επιλέγει στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του και ελπίζει το ακροατήριο που τον τιμά να μην έχει πρόβλημα με άλματα που μπορεί να ξεκινούν από μια φυτεία του αμερικάνικου νότου και να καταλήγουν στον Pfitzner. Εμμονές στην εκπομπή, υπάρχουν. Ακούνε στα ονόματα Bob Dylan & Beatles. Επίσης, κατά καιρούς, η Κινούμενη Άμμος γλιστράει στα Μονοπάτια του Γαλαξία. Αυτός ήταν ο τίτλος εκπομπής που έκανε ο παραγωγός «μια φορά κι’ έναν καιρό» στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ και κατά καιρούς επανέρχεται, με σκοτεινές ιστορίες συνοδευμένες από σκοτεινότερες μουσικές.

dimartblog.com