Το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο στην Παγκόσμια Σκακιέρα – Ανάρτηση 18η

 

Η γεωπολιτική της Τουρκίας προκαλεί θρασύτατα τους γείτονές της και ναρκοθετεί την παγκόσμια ειρήνη

 

Ανάρτηση  18η

 

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γράφει ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος   

Email: jlazarakosdim@yahoo.gr

 

Στις 4 Απριλίου 2019 κι ενώ είχε αρχίσει να εντείνεται η προεκλογική περίοδος (Αυτοδιοίκησης και Ευρωβουλής), αναρτήσαμε τη 17η  γεωπολιτική μας δημοσίευση με τίτλο: «Γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει το 2019 τη γνωστή τακτική και θα γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη; Μέχρι που μπορεί να φθάσει;». Έως και σήμερα, μέσα Ιουνίου, έχουμε απόλυτα, δυστυχώς, επαληθευθεί ως προς την γνωστή εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου επικίνδυνης και παράλογης τουρκικής τακτικής.

Είχαμε επισημάνει στη 17η  Ανάρτηση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έχει υιοθετήσει την «Πολιτική του Εκκρεμούς» διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως και ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τη γεωπολιτική θέση των προκατόχων του. Δηλαδή το διαμελισμό της Τουρκίας! Γιατί όμως να επιθυμούν τόσο πολύ και παντοιοτρόπως να απεργάζονται το διαμελισμό της Τουρκίας οι ΗΠΑ; Εδώ γεννιούνται ορισμένα  πολύ εύλογα ερωτήματα όπως: αν τελικά, με οποιονδήποτε τρόπο, το πετύχουν αυτό οι ΗΠΑ θα επέλθει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή; Οι σχέσεις των Υπερδυνάμεων θα αναθερμανθούν ή θα ψυχρανθούν και σε ποιο βαθμό; Επίσης η Ελλάδα και  η Κύπρος, σε ποιο βαθμό, θετικό ή αρνητικό, θα επηρεαστούν γεωπολιτικά και γεωοικονομικά;

Μία άλλη κατάσταση που παρατηρείται σήμερα στους Έλληνες πολίτες είναι η διάσταση απόψεων της κοινής γνώμης. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει την άποψη ότι τα άκρως επικίνδυνα σενάρια για έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο θα πραγματοποιηθούν, αλλά στο απώτερο μέλλον. Αντίθετα με τους Διεθνολόγους – Ερευνητές που εκτιμούν πως ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος είναι ήδη παρών…!

Αυτή είναι και η δική μου θέση, όσο και να εύχομαι να διαψευστώ. Ασφαλώς αυτή τη θέση έχουν και πολλοί πολίτες, που κάνουν τον κόπο να ενημερώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Οι πολιτικοί δεν δείχνουν να τους απασχολεί το ζήτημα, αφού οι εν δυνάμει τουλάχιστον δεν το αγγίζουν,  με εξαίρεση κάποιων που μιλούν, για το μείζονος σημασίας αυτό θέμα, με  ξύλινη γλώσσα προκειμένου να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Φυσικά αυτό δείχνει το μειωμένο πολιτικό ανάστημα, εμπρός στις κρίσιμες εθνικές στιγμές, των περισσοτέρων (δεξιών κι αριστερών) που ζητούν την ψήφο μας…

 

Να  θυμόμαστε την Αρχή της Αιτίας και του Αποτελέσματος

 

«Άνευ αιτίας ουδέν εστι -Τίποτα δεν γίνεται χωρίς αιτία». (Αριστοτέλης). ¹

«Subita causa, fellitur offectue – Αρθείσης της αιτίας, αίρεται το αποτέλεσμα». (Λατινικό ρητό).

Με τα ιστορικά δεδομένο της ίδρυσης και της πτώσης των μ.Χ. Αυτοκρατοριών Βυζαντινών, Οθωμανών, Γάλλων, Ενετών, Αυστροούγκρων, Ιαπώνων, Βρετανών και Γερμανών,  (αναφέρουμε τις Αυτοκρατορίες που άφησαν βαθειά τα ίχνη τους διαμορφώνοντας το παγκόσμιο γίγνεσθαι). Ασφαλώς δεν παραλείπουμε τη Ρωσική και Αμερικανική Αυτοκρατορία, όπου η μεν πρώτη, με όλες  τις εναλλαγές της, διατηρείται άνω των 1.000 ετών και η δεύτερη κυριαρχεί, παγκοσμίως, από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας εγκαταλείψει τις κλασικές μεθόδους (των προγενέστερων Αυτοκρατοριών) διοίκησης και επικυριαρχίας. 2

Τα πάντα, λοιπόν, λειτουργούν βασισμένα στην αρχή αιτίας και αποτελέσματος, αφού δεν υπάρχει τίποτε που να μη βασίζεται σε αυτό το σκεπτικό, που θεωρείται και σκεπτικό του δικαίου. Με ασφάλεια μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής;

Ο Οθωμανισμός είναι μεγάλος εχθρός του Ελληνισμού πάνω από 1.000 χρόνια και με ιδιαίτερη έκβαση την αβυσσαλέα Τουρκική εχθρότητα, πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης μπορούμε να συμπεράνουμε πως αιτία είναι οι  συμπεριφορές των ανθρώπων να παίρνουν εξουσίες οι εκάστοτε, διάφοροι, εξουσιαστές, όπου πολλές φορές έχει αποβεί εις βάρος του ανθρωπίνου γένους.

Οι άνθρωποι ως τόσο, που υπάρχουν μέσα στον κόσμο, με τρόπο επιπόλαιο, αν όχι ηλίθιο, ή ακόμη και με τρόπο ανέμελο, αν όχι αδιάφορο σε εγκληματικό βαθμό, δεν σκέπτονται ότι όλα αυτά που κάνουν, ή δεν κάνουν, αποτελούν αιτίες για να υπάρξει αποτέλεσμα που οι ίδιοι ούτε καν υποπτεύονται ότι μπορεί να υπάρξει!

Στην παρούσα φάση, των θεατών και αθέατων γεωπολιτικών καταστάσεων, ο προσεκτικός και σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να ελέγξει τα αίτια για να προσπαθήσει να αποτρέψει, το κατά δύναμη, τα αποτελέσματα που δεν είναι επιθυμητά. αλλά οι προσεκτικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι σήμερα σπανίζουν. Και σχεδόν η πλειοψηφία, της ανθρώπινης μάζας,  δεν δέχεται την ύπαρξη του αοράτου ή αθέατου πολέμου. Ζει μέσα στο MATRIX θα έλεγα, χρησιμοποιώντας τον τίτλο της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας.

 

Τι θα πάρει η Τουρκία, τους S400 ή τα F35; Και τι θα συμβεί αν πάρει το ένα ή και τα δύο; Ο διαμελισμός Τουρκίας και Ελλάδος Κύπρου, αλλά και των Βαλκανίων είναι παρών.

 

ΕΙΚΟΝΑ 1

Εικόνα 1: Μια στρέφει το βλέμμα του ο Ερντογάν στον Τραμπ  και μια στον Πού- τιν. Η εξωτερική πολιτική Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία,με τίτλο  «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΟΣ».  

Στη 17η  Ανάρτηση, αλλά και σε παλαιότερη, αναλύσαμε, σε σημαντικό βαθμό, τη χαοτική αυτή «γεωπολιτική του εκκρεμούς» που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και την αιτία που έχει ως αποτέλεσμα αυτές τις τουρκικές συμπεριφορές. Βασική αιτία εκτιμώ πως είναι ο προαποφασισμένος, από τους ισχυρούς των ΗΠΑ, διαμελισμός της Τουρκίας, όπως έγινε και με το Ιράκ και γίνεται στη Συρία. Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως στο Σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και ο διαμελισμός της Ελλάδας και της Κύπρου…

Αν η Τουρκία προμηθευτεί τους S400 καθίσταται μια άκρως, υπερεξοπλισμένη, εχθρική χώρα για την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία Ελλάδος και Κύπρου. Αν, όπως έχει φημολογηθεί, μεταφέρει τμήμα του ρωσικού αυτού πυραυλικού συστήματος και σε ξένες χώρες σημερινής επιρροής της (Κατάρ, Λιβύη, Αλβανία), το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις και η Τουρκία συναριθμείται στις Περιφερειακές Δυνάμεις. Διότι Περιφερειακή Δύναμη λογίζεται κάθε χώρα Κράτος που έχει Ένοπλες Δυνάμεις σε άλλες χώρες. Αυτό βέβαια αφορά και τη Ρωσία το πόσο θα το επιτρέψει ή θα το ματαιώσει, αν φυσικά έχει τις δυνατότητες και τη βούληση,  λόγω δικών της συμφερόντων, τότε που ενδεχομένως θα προκύψει το πρόβλημα.

Και αυτό όμως να μη συμβεί, οι ρώσικοι πύραυλοι S400 θα αποτελέσουν ένα υπερόπλο στα χέρια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επειδή, απ΄ όσα βλέπουμε να συμβαίνουν, κατανοούμε πως ο σημερινός Πλανητάρχης και Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν τα βρίσκει σήμερα με τον Ερντογάν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα τα βρει με έναν άλλο Τούρκο ηγέτη, που θα διαδεχθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο τον Ερντογάν. Σε μια παρόμοια περίπτωση η Τουρκία θα έχει S400 και θα αποκτήσει και F35.

Βέβαια, αν εξ’ αιτίας της πολιτικής Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίσει να απομακρύνεται από το δυτικό άρμα (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.) και δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία και τον Άξονα Μόσχα-Τεχεράνη-Πεκίνο, δεν θα της στοιχίσει ιδιαίτερα το ότι δεν θα πάρει ποτέ τα F35 καθότι θα φροντίσει να προμηθευτεί, με άνεση, τα ρωσικά εξίσου υπερσύγχρονα SU,  όπως σήμερα στην Α΄ κατηγορία ανήκει σύμφωνα με ειδικούς το SU57.

Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο ο διαμελισμός της Τουρκίας δεν θα πραγματοποιηθεί και η μόνη χώρα που θα έχει ορατά συμφέροντα να διαμελιστεί η Ελλάδα και η Κύπρος, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, θα είναι μόνο η Γερμανία προκειμένου να δημιουργηθεί μια Ζώνη φτηνού εργατικού δυναμικού. Βέβαια δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί και η Αγγλία, παρόλο που σήμερα δεν είναι ορατά τα συμφέροντά της ώστε να επιθυμεί ένα διαμελισμό της Ελλάδος και μια τυχόν επέκτασή της στην Κύπρο. Την Αγγλία πάντα την ενδιέφεραν τα Βαλκάνια λόγω της Ευρασίας. Σήμερα και πάλι «αλωνίζει» σε Αλβανία και στα γύρω κρατίδια.3

Επειδή αυτά σε αρκετούς μπορεί να φαντάζουν κάπως αναφέρω:

Στις 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Στέλιος Πουρνής ανέβασε στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ρεπορτάζ με τίτλο «Κόντρα Άγγλων-Σέρβων στη Θεσσαλονίκη για τον ρόλο της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Ανέβηκαν οι τόνοι στη διάρκεια του Thessaloniki Regional Forum». Εν περιλήψει την τελευταία μέρα (17 Φεβρ.) των διεργασιών του Thessaloniki Regional Forum ξεκίνησε με έναν διάλογο για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης στη δημόσια σφαίρα και την ψηφιακή εποχή στις βαλκανικές χώρες.

Η πρέσβειρα  του Ηνωμένου Βασίλειου,  Kate Smith, έκανε λόγο για τον τρόπο δράσης της Ρωσίας στη διαμόρφωση της «βαλκανικής ατζέντας. «Ο ρόλος της Ρωσίας είναι παρεμβατικός και έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», δήλωσε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια του κέντρου Ευρωπαϊκών και Ατλαντικών σπουδών της Σερβίας, Jelena Milic, η οποία απάντησε δηκτικά στην κα Smith λέγοντας πως «αυτό που χαρακτηρίζετε προσπάθεια της Βρετανίας (Ηνωμένου Βασιλείου) για βελτίωση των συνθηκών στη Σερβία, εγώ το χαρακτηρίζω πόλεμο».

Αίσθηση και προβληματισμούς δημιουργεί και το ότι η Βρετανίδα Διπλωμάτης δήλωσε: «Το ότι φεύγουμε από την Ευρώπη δε σημαίνει πως δεν θέλουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».4 Αφού λοιπόν επιθυμούν το καλό των Βαλκανίων η παρουσία τους θα συνεχιστεί. Αυτό εγώ αντιλαμβάνομαι. Τώρα το τι σημαίνει Αγγλία για την Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε.

Τέλος η κα Smith  προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από το BBC για τη δημιουργία «ποιοτικών μέσων» στην ευρύτερη περιοχή της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

ΕΙΚΟΝΑ 2

Εικόνα 2: Όλες οι ενδείξεις φανερώνουν την επικινδυνότητα της Τουρκίας, αλ λά μας δείχνουν και όλοι κάτι θα αρπάξουν από τη γείτονα χώρα.  Η Μέρκελ συνεχίζει να κλείνει το μάτι στην Τουρκία. Αυτό πρέπει να μας θέτει σε ετοιμότητα.

 

Η Τουρκία ή έτσι ή αλλιώς είναι άκρως επικίνδυνη σήμερα

 

Σήμερα όποια και να είναι η εσωτερική κατάσταση και η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η χώρα αυτή αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό της Ελλάδος και της Κύπρου. Βάσει όσων προαναφέρθηκαν είναι ένας απρόβλεπτος επικίνδυνος και εχθρικός γείτονάς μας.

Ενδιαφέρον κινεί το βιβλίο του Νίκου Χειλαδάκη «ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ», όπου αναλύονται και παρουσιάζονται πολλά από τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα της Τουρκίας και ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Έλληνες, σε ένα ω μη γένοιτο, Ελληνοτουρκικό πόλεμο με πολύ καλά αποτελέσματα υπέρ της Εθνικής μας Άμυνας. Δεν επιτρέπεται να επεκταθώ και ελπίζω ότι «ΑΝΕΓΝΩΝ ΕΓΝΩΝ ΚΑΤΕΓΝΩΝ», δηλαδή ότι έχουν γνώση οι φύλακες…  

 

 

Αυτοί που  μας καλούν σε άμεση ετοιμότητα

Δημοσίευμα: 26 -2-2018 ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. «Γεωπολιτική «βόμβα» η Τουρκία». «Για τη Λευκωσία και την Αθήνα η κρίση των Ιμίων και της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έκλεισε με αρκετές αρνητικές συνέπειες, αλλά και με μία θετική. Πλέον, οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιλήφθηκαν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί μια χώρα η οποία περιορίζεται στο να δημιουργεί προβλήματα στον ευρύτερο περίγυρό της, αλλά προσβάλλει ευθέως τα συμφέροντα της Ε.Ε., απειλώντας ένα σχέδιο που εντάσσεται, σε γενικές γραμμές, στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Γενικά, η στάση της Τουρκίας φαίνεται να ενεργοποιεί αντανακλαστικά στις Βρυξέλλες, όπου η Άγκυρα γίνεται αντιληπτή ολοένα και περισσότερο ως μια γεωπολιτική «βόμβα» έτοιμη να σκάσει, με διάχυση επιπτώσεων που δεν επηρεάζει μόνο τη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, αλλά το σύνολό της…».6

Δημοσίευμα: 11-6-2019 ΙΓΝΑΤΙΟΥ «Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την κυπριακή ΑΟΖ – Έχει και άλλα σχέδια…». ΜΑΚΕΛΕΙΟ. «Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδα Ευάγγελος Αποστολάκης δεν μάσησε τα λόγια του στην Ουάσιγκτον, στην προσπάθεια του να εξηγήσει στους Αμερικανούς συνομιλητές του την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ και γενικά στην ανατολική Μεσόγειο. Και στο Πεντάγωνο, και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και στο Κογκρέσο, όπου είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ο κ. Αποστολάκης περιέγραψε μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, η οποία είναι γνωστή σε μικρό κύκλο Ελλήνων αξιωματούχων, ανάμεσα τους και στελέχη της αντιπολίτευσης: Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Κύπρο στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, αλλά έχει εκπονήσει σχέδια και για το Αιγαίο, στην περιοχή του Καστελόριζου. Ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε με στοιχεία την τουρκική παραβατικότητα, και αφού αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που δημιουργεί η κατοχική δύναμη με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, εντόπισε σοβαρότατα θέματα με την απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ…».

Δημοσίευμα: 9-6-2019 ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ «Αιγιαλίτιδα ζώνη – ΑΟΖ – Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Έντυπη. «O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρεμβαίνει στα δρώμενα. Η νέα κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Ιουλίου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής μας, τις σχέσεις με την Τουρκία. Τα προβλήματα είναι γνωστά, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα είναι διαφορετικές από εκείνες που επικρατούσαν επί δεκαετίες μέχρι πρόσφατα. Η αποφασιστική διαφορά προέκυψε από την ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την πιθανολόγηση ότι υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας. (Η ΑΟΖ κάθε χώρας συμπίπτει με την υφαλοκρηπίδα που ανήκει στη χώρα.) Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: «Δεν μπορείτε να αγνοείτε τα δικαιώματα και το δίκιο της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου […] Διαμηνύουμε στους συνομιλητές μας ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα». Η φράση «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» έχει χρησιμοποιηθεί και από τον Ερντογάν. Είναι πεποίθησή μου ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 δεν προέκυψε τυχαία. Η τουρκική ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευθεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του, και η εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία. Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για δράσεις. Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης όσο και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας…».6

Δημοσίευμα: 12-6-2019 «Έχουμε ήδη αγοράσει τους S-400». ΜΑΚΕΛΕΙΟ. «Η Τουρκία έχει ήδη αγοράσει το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400, διαμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το σύστημα αυτό θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία, πρόσθεσε. «Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400. Λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία».8 

Δημοσίευμα: 12-6-2019 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ «Σφοδρή επίθεση Άγκυρας σε Ελλάδα-Κύπρο: «Προετοιμαστείτε για έναν “καυτό”  Ιούλιο» – “Απασφάλισαν” οι Τούρκοι». «Σαφή προειδοποίηση μας έστειλε Τούρκος καθηγητής και σύμβουλος του τουρκικού ΥΠΑΜ για τις επερχόμενες εξελίξεις σε Κύπρο και Αιγαίο, εν μέσω μεγάλης έντασης λόγω των συνεχών παραβιάσεων τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά νησιά μας.  Ο  Δρ Gürkan Kumbaroğlu  μας προειδοποιεί ότι ο Ιούλιος  θα είναι πολύ ένας «καυτός» μήνας λόγω της παράδοσης των ρωσικών πυραύλων S-400 και των βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας. Μίλησε για νέο ψυχρό πόλεμο ο οποίος διεξάγεται στην Α. Μεσόγειο, για τον οποίο η Τουρκία έχει ήδη  λάβει τα μέτρα της,  για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με άσχημες εξελίξεις, ειδικά σε περίπτωση που η όλη κατάσταση μετατραπεί σε πολεμική ρήξη… Ο Τούρκος σύμβουλος μιλά για εχθρούς της Τουρκίας (Ισραήλ, Αίγυπτος, Κύπρος, Ιορδανία), οι οποίοι  εναντιώνονται στα σχέδια  της Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή ΗΠΑ/ΝΑΤΟ δημιουργούν στρατιωτικά σχέδια με την Κύπρο. 9

Να σοβαρευτούν πολιτικοί και πολίτες

Τελειώνοντας τη 18η  Ανάρτηση έχουμε να πούμε πως πρέπει να σοβαρευτούν επί τέλους οι πολιτικοί και  πολίτες σ’ αυτή τη χώρα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε Πατρίδα. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όσα γράφτηκαν και πολλά περισσότερα που δεν γράφτηκαν και οι πολιτικοί να κοκορομαχούν εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών, όταν ήδη βρισκόμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία και προχωράμε, όλο και πιο βαθειά, στο ζόφο μιας ένοπλης σύρραξης. Από την άλλη οι πολίτες να τρώνε την περίεργη προπαγάνδα των λογής-λογής αρχηγών και αρχηγίσκων, που οδηγούν τους ψηφοφόρους να εκλέξουν βουλευτές ανύπαρκτης πολιτικής οντότητας (εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής). Τα ψηφοδέλτια πολλών μικρών και μεγάλων κομμάτων κατακλύζονται από παρόμοιους υποψηφίους (άνδρες και γυναίκες). Μας δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν βουλευτές απόλυτα υποχείρια, ανύπαρκτους γιατί οι ανύπαρκτοι δεν αφήνουν ίχνη. Η Ιστορία όμως σε αυτή τη χώρα έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη και μάλιστα αιματοβαμμένα και όχι βαμμένα με πολύχρωμα παστέλ, χρώματα της αλλοτρίωσης.

ΑΡΧΕΙΟ-ΠΗΓΕΣ

  1. ΚΑΝΙΣΚΙ της Ανθρωπίνης Σοφίας. ΔΗΜ. Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΠΕΙΡΑΙ- ΕΥΣ 1073.
  2. Εγκυκλοπαιδικά Λεξικά και ποικίλη Βιβλιογραφία όπως: ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΑΕ – ΠΑΠΥ- ΡΟΣ LAROUSSE BRITANNICA/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΥΡΟΣ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ (INTERNET) – Παγκόσμια Ιστορία Του Πολιτισμού. Will & Ariel Durant. Εκδόσεις : Αφοί Συρόπουλοι και Κουμουνδουρέας 1968 – Παγκόσμια Ιστορία Εκδόσεις: Εκδοτική Αθηνών 2015 –Κ.Λ.Π.
  3. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ: XL467 ΒΙΒΛ/Πηγή: ΤΙΤΟ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗ- ΣΕΙΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΙΒΑΝΗΣ –ΑΘΗΝΑ 1984.
  4. Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε ψηφιακή μορφή.
  5. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ: XL950 ΒΙΒΛ/Πηγή: ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ «ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΣ»-Εκδόσεις:ΠΕΛΑΣΓΟΣ Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα. Α Έκδοση Αθήνα 2017.
  6. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. Εθν. Μακαρίου & Φαληρέως 2.
  7. ΙΓΝΑΤΙΟΥ –ΜΑΚΕΛΕΙΟ/ Πηγή: hellasjournal.com.
  8. Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Anadolu. ΜΑΚΕΛΕΙΟ –
  9. Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.
  10. Οθ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ INTERNET.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.