Το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο στην Παγκόσμια Σκακιέρα – Ανάρτηση 24η

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Μια διαφορετική παρουσίαση

Ανάρτηση24                                                                                              

Γράφει ο Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

Email: jlazarakosdim@yahoo.gr

Θεωρώ αναγκαίο να αρχίσω την 24η  Ανάρτηση επαναλαμβάνοντας τμήμα του κειμένου της 23ης.

Έφθασε η ώρα να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε κρίσιμους και αποκαλυπτικούς καιρούς. Η ανόητη θέση περί συνομωσιολογιών βυθίστηκε στα πελάγη της ψεύτικης καλοπέρασης από όλα αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Εμείς οι Έλληνες βρισκόμαστε και πάλι στο σταυροδρόμι των παγκόσμιων εξελίξεων. Αυτό είναι το πεπρωμένο μας και επί προσθέτως καλούμαστε να φυλάξουμε για μία ακόμη φορά τις Θερμοπύλες της Ευρώπης και γενικότερα του Δυτικού αχάριστου Κόσμου.

Το ευτράπελο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι ισχυροί Ευρωπαίοι Εταίροι μας και οι Νατοϊκοί Σύμμαχοί μας βρίσκονται ουσιαστικά απέναντί μας. Συναινούν για να μην πω συνωμοτούν  με τον Τούρκο Ερντογάν, τον άκρως επικίνδυνο προβοκάτορα της Παγκόσμιας Ειρήνης λόγω του ανόητου μεγαλοϊδεατισμού που τον διακρίνει. Είναι τυφλωμένοι από τα  μετέωρα εμπορικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, ελπίζοντας να εξελιχθούν, καιρού επιτρέποντος, σε υπερδυνάμεις οικονομικές και στρατιωτικές για παράδειγμα βλέπε Γερμανία, Γαλλία, Κίνα. Βρετανία.

Με αυτή λοιπόν την εκδοχή υπολογίζουν, βεβαίως χωρίς τους ξενοδόχους. Όμως  η Τουρκία είναι για όλους αυτούς και για τις δύο Υπερδυνάμεις, ΗΠΑ-Ρωσία, στρατηγικός εταίρος και όχι η Ελλάδα η οποία αν και μέλος της ΕΕ και μάλιστα στη ζώνη του Ευρώ, είναι απόλυτα  εξαρτημένη από την Υπερδύναμη ΗΠΑ, τον μεγάλο εχθρό της Κίνας και τον επίσης μεγάλο ανταγωνιστικό, ως προς την Ευρασία, εχθρό  τη Γερμανία. Επίσης λυκοφιλία χαρακτηρίζει και τις σχέσεις Γαλλίας και Βρετανίας με τις ΗΠΑ που προσπαθούν δεκαετίες τώρα, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, να απεξαρτοποιηθούν πολιτικά και οικονομικά από τις ΗΠΑ και να ελέγξουν γεωπολιτικά, η κάθε μία για τον εαυτό της, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή.

Έχουμε γράψει επανειλημμένως στη στήλη αυτή πως δεν νοείται Υπερδύναμη χωρίς απόλυτη αυτονομία σε ενεργειακούς πόρους. Αυτό είναι εύκολα κατανοητό.

Βρήκαν λοιπόν όλοι αυτοί τον Σουλτάν Φασαρία, τον Ταγίπ Ερντογάν για μαριονέτα προκειμένου οι μεν Ευρωπαϊκες χώρες που προαναφέρθηκαν να τον χρησιμοποιούν για μαριονέτα που προάγει και εξυπηρετεί  τα σχέδιά τους. Οι δε ΗΠΑ να τον χρησιμοποιούν και αυτοί σαν πιόνι στη σκακιέρα τους προκειμένου να μποϋκοτάρουν τα σχέδια της Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας με τις οποίες διατηρούν ελεγχόμενη μέσω του μηχανισμού ΝΑΤΟ λυκοφιλία.

Για να αποδείξουμε αυτά παρουσιάζουμε ως αποδείξεις την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να περάσει από την παθητική κατάσταση του «κλινικά νεκρού», όπως τη χαρακτήρισε προ διμήνου ο Γάλλος Πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν, σε ενεργητική κατάσταση που να έχει τη δύναμη να επιβάλλει την αποκλιμάκωση της εντάσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτό βέβαια για τους υποκειμενικούς λόγους τους το θέλουν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Μυστήριο όμως παραμένει τι θέλουν οι Άγγλοι, οι οποίοι αθέατα αλωνίζουν  τα Βαλκάνια συνεργαζόμενοι περισσότερο με τις ΗΠΑ.

Η Κύπρος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα λόγω αντικειμενικών και υποκειμενικών καταστάσεων που επικρατούν στην πολιτική σκηνή της εδώ και πολλές δεκαετίες που πλέον αποτελούν κατεστημένο.

Δεν υπάρχει σήμερα σοβαρός αναλυτής της γεωπολιτικής που να μην πιστεύει πως ο νούμερο ένα εχθρός των ΗΠΑ είναι η Κίνα.

Αυτά όλα ασφαλώς και τα γνωρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν και για το λόγο αυτό πιστεύει πως σέρνει Δυτικούς και Ανατολικούς σε ανατολίτικο παζάρι. Λέει ναι σε ΗΠΑ, Ρωσία και Γερμανία, χαμογελάει πονηρά στη Γαλλία και τη Βρετανία, ενώ προσποιείται τον αδιάφορο για την κινέζικη παρουσία στην περιοχή. Με ένα όμως αντάλλαγμα: ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει το πανδαιμόνιο των αλληλοσυγκρούσεων σε όλα  αυτά αλλά εντελώς τυχοδιωκτικά, επειδή παίζει σε πολλά νούμερα πιστεύει πως κάπου θα του κάτσει η μπίλια και όταν του κάτσει θα το σκεφθεί πολύ ο οποιοσδήποτε και αν είναι (Αμερικάνος, ή Ρώσος, ή Ασιάτης, ή Ευρωπαίος) να πάει κόντρα στην τουρκική πορεία του να γίνει Μεγάλη Περιφερειακή Δύναμη. Διότι όπως υπολογίζει η μπίλια θα κάτσει σε κάποια Υπερδύναμη ή έστω σε Μεγάλη Δύναμη και αυτός ποντάρει σε όλους αυτούς τρομάζοντας ακόμη και την προστάτιδα του Μέρκελ και η οποία έρχεται σε απόγνωση μαζί του, αλλά δεν μπορεί να κάνει πίσω.

Εικόνα 1: Υπάρχουν πράγματα που για να γραφτούν, περιληπτικά, θα απαιτούσαν μερικές χιλιάδες σελίδες. Με μία εικόνα όμως μπορούν να φανερωθούν πολλά από αυτά. Δύο Δυ- νάμεις, δύο Εξουσίες που κινούνται σε προκαθορισμένο πλαίσιο πάνω στη Γη. Το Λευκό  και το Μαύρο. Τα Λευκά και τα Μαύρα πιόνια που οι κινήσεις τους έχουν προβλεφθεί και γίνονται πάντα σύμφωνα με τα μυαλά και τους σχεδιασμούς των  αθέατων Βασιλιάδων…πάντα όμως σε προκαθορισμένα πλαίσια. Οι άνθρωποι βλέπουν τις αφορμές σαν αιτίες και έτσι το αποτέλεσμα τους φαντάζει φυσιολογικό και λογικό. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Η αιτία είναι η επικυριαρχία επί της Γης του ενός.  Του Λευκού ή του Μαύρου. Όλα τα άλλα είναι αφορμές…

Βέβαια η ρουλέτα  αυτή δεν είναι μια απλή ρουλέτα των υποθέσεων και των υπολογισμών με πάρα πολλά γνωστά δεδομένα. Εδώ πρόκειται κυριολεκτικά για «ρώσικη ρουλέτα» διότι τα θεατά δεδομένα είναι ελάχιστα που μπορεί να γνωρίζει ο κάθε Ερντογάν και τα αθέατα πάμπολλα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει. Από αυτά κάποια  γνωρίζουν, από κοινού, μόνο ελάχιστοι Αμερικάνοι και Ρώσοι και άλλα μόνο πολύ λίγοι Αμερικάνοι και άλλα πολύ λίγοι Ρώσοι ή Κινέζοι, ή Έλληνες ή Εβραίοι κ.λ.π. ο καθένας για τον εαυτόν του. Αυτά είναι που διαχωρίζουν τη ρουλέτα του γεωπολιτικού τζόγου όπως μάλλον τη φαντάζεται ο Ερντογάν από την αμείλικτη πραγματικότητα που είναι η παγκόσμια σκακιέρα με δυο βασιλιάδες και δύο στρατούς· τους ΛΕΥΚΟΥΣ και τους ΜΑΥΡΟΥΣ. Εδώ δεν χωράει πιόνι μισό λευκό και μισό μαύρο, αλλά ο Ερντογάν επέλεξε αυτό το ρόλο.

Έχοντας λίγα κατά νουν ενώ αγνοεί πολλά, όπως δείχνουν οι πράξεις του, ελπίζει λοιπόν ο Ερντογάν ότι θα του κάτσει η μπίλια. όμως σύμφωνα με ό,τι προείπαμε  δεν παίζει ρουλέτα σε καζίνο αλλά τη ρώσικη έχοντας το περίστροφο στον κρόταφο της Τουρκίας!

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες της Τουρκίας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποφάσισαν να μείνουν ουδέτεροι, σε αντίθεση με τους Έλληνες που μπήκαν στο πλευρό των Συμμάχων. Όταν το Γ΄ Ράϊχ νικήθηκε κατά κράτος η ουδέτερη Τουρκία δεν πήρε τίποτα από τις κτήσεις της Ιταλίας, τα πήρε η Ελλάδα, εκτός της Βορείου Ηπείρου που σθεναρά αρνήθηκαν οι Αγγλογάλλοι και οι Σοβιετικοί να περιέλθει στην ελληνική επικυριαρχία. Βέβαια ο Στάλιν ήταν αυτός που έβαλε βέτο στη Γιάλτα για να περιέλθουν τα νησιά στην ελληνική επικυριαρχία και όχι στην αγγλική.

Αν πάλι είχαν οι Σύμμαχοι ηττηθεί τι θα κέρδιζε η ουδέτερη Τουρκία από τους αιώνιους φίλους της Γερμανούς; Σχεδόν τίποτα, διότι τα νησιά θα τα έπαιρναν οι Ιταλοί, Μακεδονία και Δυτική Θράκη οι Βούλγαροι και τα υπόλοιπα της Ευρώπης οι Γερμανοί. Η Ιστορία πρέπει να μας διδάσκει. Πάλι οι Τούρκοι ως πιόνι της παγκόσμιας σκακιέρας υπήρξαν μισό λευκό και μισό μαύρο.

Ζούμε λοιπόν σ’ ένα κλίμα του Ερντογανικού αμοραλισμού και τυχοδιωκτισμού με βαρβιτουρικά στη σοκολάτα του λαού, που δημιουργούν παραισθήσεις αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μέσα σ’ αυτό το παγκόσμιο πανδαιμόνιο που έρχεται να προστεθεί και ο πολύ περίεργος Covid – 19 με στόχο αποστολής του, πρώτα-πρώτα, να καταστρέψει τις οικονομίες των κρατών, που όντως ήδη πλήττονται οικονομικά τα περιφερειακά κράτη όπως  Ελλάδα, Κύπρος και η Τουρκία, πρέπει οπωσδήποτε να τα βρούμε με τους Τούρκους, συμφέρει σε όλους σήμερα (Υπερδυνάμεις και Μεγάλες Δυνάμεις) και να γίνει αποκλιμάκωση της υπάρχουσας έντασης που συνεχίζει να κλιμακώνει η Τουρκία! Αυτό δεν έπεται πως τον επόμενο μήνα θα συμφέρει πάλι εξίσου σε όλους… Η Ελλάδα όμως εξαρτημένη μέχρι εκεί που δεν παίρνει από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ γιατί όλοι οι «Εθνάρχες» των τελευταίων 50-60 ετών έφτιαξαν μια Ελλάδα να μην παράγει τίποτα και να ξοδεύει τα πάντα! Φυσικά αυτό άρεσε στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κάθε φορά το επιβεβαίωνε δια της ψήφου του.  Αλλά όλοι αυτοί οι δήθεν Εθνάρχες άφησαν και την πανίσχυρη Ελληνική Ομογένεια μακριά από τα τεκταινόμενα στη νεότερη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας. Γιατί; Μα γιατί άλλο για να μην εξαφανιστεί η οικογενειοκρατία. Σε μία έμμεση αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, που είναι το Πολιτικό μας Σύστημα, δεν θα μπορούσε να διαιωνίζεται η οικογενειοκρατία αν η Ομογένεια έπαιζε ενεργά στην ελληνική πολιτική σκακιέρα.

Τι όμως μας συμβαίνει πραγματικά σήμερα; Σχετίζονται αυτά που διαβάσατε μέχρι τώρα με τα θεατά και αθέατα, ή τα γνωστά και τα άγνωστά σας; Μάλιστα, βρίσκονται σε απόλυτη σχέση. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ως Κράτος – Έθνος και ως Έλληνες πολίτες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής;

Αυτά θα τα περιγράψουμε αναλυτικά στην 25η Ανάρτηση μας. Έτσι θα μπορέσουν οι αναγνώστες να επεξηγήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό και τις δύο δημοσιευόμενες εικόνες.

Πριν όμως κλείσουμε την 24η  Ανάρτησή μας  και επειδή τα γεγονότα, θα επαναλάβουμε, τρέχουν με φρενήρη ταχύτητα οφείλουμε να πούμε για το άμεσο παρόν τα εξής:

Ο Ταγίπ Ερνογάν, το λευκό και μαύρο πιόνι της σκακιέρας, όταν τρώει τις καρπαζιές του από τους Πλανητάρχες Πούτιν ή Τραμπ βάζει την ουρά στα σκέλια και από δαρμένο αδέσποτο σκυλί  γυρνάει στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό την ανοχή των Υπερδυνάμεων και των Μεγάλων Δυνάμεων και το παίζει λιοντάρι!

Εικόνα 2: Σε ένα Παγκόσμιο Πανδαιμόνιο, που οι Δυνάμεις των δύο Εξουσιών του Λευκού και του Μαύρου παρατάσσονται για την τελική Μάχη, η Τουρκία θέλησε να γίνει Μεγάλη Περιφερειακή Δύναμη και έκανε το μοιραίο λάθος. Παίζει στην Παγκόσμια Σκακιέρα ως πιόνι δίχρωμο! Λευκό και Μαύρο. Αυτό είναι η απόλυτη καταστροφή της. Αυτό όμως την κάνει και άκρως επικίνδυνη για  Ελλάδα και Κύπρο, θα την κλωτσούν οι Μεγάλοι και θα απειλεί ή θα επιτεθεί σε μας. Εκείνη τη στιγμή θα αρχίσει το τέλος της Τουρκίας… αλλά και η αρχή  του λεγόμενου Αρμαγεδώνος! 

Έφαγε καρπαζιές στη Συρία, μας απείλησε με τσαμπουκά και φαντασίωση. Έφαγε άλλες καρπαζιές στη Λιβύη και λίγο έλειψε να πιστέψει πως μπορεί να μας αφανίσει από προσώπου γης. Τώρα ως δεδηλωμένος καρπαζοεισπράκτορας τις άρπαξε στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και άρχισε το ίδιο θλιβερό κονσέρτο του, παράλληλα όμως αλλοπρόσαλλο,  επικίνδυνο και απρόβλεπτο. Αυτό σημαίνει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πως η Κυβέρνηση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και πέρα από τις γκρίνιες και τα «μούπες-σούπα» να φροντίσουν σε εθνικό σχεδιασμό που να μην περιορίζεται σε ένα σχέδιο, αλλά να διαθέτει και δεύτερο και τρίτο πλάνο. Τέλος εμείς οι όπου γης Έλληνες και Ελληνίδες οφείλουμε να ενημερωνόμαστε πολυδιάστατα και να μην παρασυρόμαστε από ανούσιες τηλεοπτικές εκπομπές που κάνουν τα μυαλά μας μαρμελάδα.

Σημείωση: Πολλοί ισχυρίζονται πως όλα αυτά γίνονται για να πωλούν οι «μεγάλοι» όπλα στους μικρούς. Σήμερα όμως, οι Φαρμακοβιομηχανίες των «μεγάλων» κάνουν πολλαπλάσιο τζίρο από τις βιομηχανίες όπλων!

Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονται πως η αιτία είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αυτοί, πιστεύω, πως δεν γνωρίζουν ότι σε λίγα χρόνια για τους «μεγάλους» θα είναι σχεδόν άχρηστα, αφού τα πάντα θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται χωρίς τη χρήση μηχανών εσωτερικής ή εξωτερικής καύσης. Καθώς επίσης οι μηχανές υδρογόνου εξελίσσονται ραγδαίως!

Πολλοί ακόμη και σήμερα  επιμένουν στην καπιταλιστική απληστία και τη συσσώρευση πλούτου… Αγνοούν όμως πως οι παγκόσμιοι ηγέτες ορίζουν τη φτώχεια και τον πλουτισμό. Τυπώνουν όσα χαρτονομίσματα θέλουν και σήμερα έχουμε ξοδέψει πολλούς ετήσιους παγκόσμιους  προϋπολογισμούς και θα πρέπει για αρκετά χρόνια όλοι οι άνθρωποι να μην ξοδέψουμε ούτε ένα δολάριο για να ισοσκελίσουμε!

Τέλος υπάρχουν κι  αυτοί που πιστεύουν, τεκμηριωμένα και ορθολογικά, πως τα πάντα γίνονται για να αποδεχθεί η ανθρωπότητα μια Παγκόσμια Κυβέρνηση, του Λευκού ή του Μαύρου, με έναν παγκόσμιο βασιλιά και όχι πρόεδρο που θα ανήκει στο Λευκό ή στο Μαύρο. Σε αυτούς ανήκω κι εγώ.

Διαβάστε με προσοχή το κείμενο και παρατηρείστε επίσης προσεκτικά τις εικόνες· θα δείτε πράγματα που ίσως σας απασχολούν, ή κάποτε σας προβλημάτισαν.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.